VIDEO. Performanță unică. Lewandowski a marcat cinci goluri în 9 minute

Data publicării:
GettyImages-489570260

Foto: Gulliver/GettyImages  

Contra lui Wolfsburg, Lewandowski a reușit să marcheze de cinci ori în 9 minute, intrând la pauza partidei, când oaspeții conduceau cu 1-0, scrie digisport.ro.

S-a terminat 5-1 pentru campioana en-titre. După ce Caligiuri a deschis scorul în minutul 26, din pasa lui Draxler, Pep Guardiola a mutat foarte inspirat la pauză. De fapt, a făcut chiar cea mai productivă schimbare din cariera sa.

L-a scos de pe teren pe Alcantara și l-a trimis în atac pe Lewandowski, alături de Muller, Gotze și Douglas Costa. În minutul 55, Bayern conducea deja cu două goluri avans.

Lewandowski, adus de la Borussia în 2014, gratis, a marcat în minutele 51, 52, 55, 57 și 60, stabilind cel mai rapid hattrick din istoria Bundesligii cu această performanță. Evident, nici nu s-a mai întâmplat până acum în prima ligă germană ca un singur fotbalist să înscrie de cinci ori în intervalul a nouă minute, o performanță greu de realizat chiar și de o întreagă echipă.

Reacția lui Pep Guardiola

Polonezul a devenit cel de-al 14-lea jucător din istorie care reușește 5 goluri într-un singur meci din Bundesliga, dar este primul după Michael Tonnies, care rezolva de unul singur partida Duisburg - Karlsruher 6-2, de pe 27 august 1991.

În plus, Lewandowski este al doilea jucător străin care înscrie cinci goluri într-un meci din Bundesliga, după islandezul Atli Edvaldsson. Acesta s-a remarcat în partida Fortuna Dusseldorf - Eintracht Frankfurt 5-1, în 1983.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri