Wim Fissette, interviu despre colaborarea cu Simona Halep după ce românca a anunțat numele noului antrenor

Data publicării:
wim-fissette-simona-halep

Sursa foto: Twitter

Antrenorul belgian s-a declarat mulțumit de colaborarea cu Simona Halep, chiar dacă lucrurile nu au fost întotdeauna simple. "În ianuarie, când am început colaborarea, după Australian Open, Simona mi-a spus că îi este foarte greu să își stăpânească emoțiile în timpul unui turneu de Grand Slam. Ținta mea fost să o ajut să progreseze și în principal să joace cel mai bun tenis în cele mai importante momente. La Paris era considerată un outsider la titlu și a simțit presiunea pentru prima dată. Cu fiecare meci pe care-l câștiga, presiunea creștea. A reușit totuși să-și controleze emoțiile și să joace un tenis foarte bun de la primul meci și până în finală. 

Nu am vorbit cu Simona despre antrenorii pe care i-a mai avut. Pentru ea colaborarea cu mine a fost o experiență nouă, lucrase doar cu antrenori români. Sigur, nu a fost întotdeauna o relație simplă, jucătoare-antrenor. Petreci mult timp împreună și cel mai important lucru e ca jucătoarea să se simtă bine și în afara terenului de tenis. Cu siguranță e mai simplu când poți comunica pe limba ta." a spus Fissette.

Wim Fissette a vorbit și despre despărțirea de jucătoarea româncă: "Nu e frustrant pentru mine că nu s-a mai prelungit contractul. Ca antrenor ți se oferă un contract pe șase luni sau un an. Nu știi niciodată ce se va întâmpla la finalul colaborării. (...) Simona se simte mai confortabil lucrând cu români. La fiecare turneu avea multe persoane din familie și mulți prieteni care o susțineau. Ea are nevoie de asta. Cred că pentru Simona e destul dificil să lucreze cu același antrenor mai mult de un an."  a mai declarat Fissette.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri