WIMBLEDON. Simona Halep a pierdut semifinala cu Eugenie Bouchard

Data publicării:
simona halep wimbledon minge

Actualizare 18:42 GAME, SET, MECI BOUCHARD! 7-6, 6-2! EUGENIE BOUCHARD SE CALIFICĂ ÎN FINALA DE LA WIMBLEDON! Simona rămâne prima româncă ajunsă în semifinale la Londra.

Finala de la Wimbledon se va disputa între Eugenie Bouchard și Petra Kvitova.

Actualizare 18.37 Simona reușește să reducă din diferență. E 5-2!

Actualizare 18:31: GAME BOUCHARD 5-1! Simona e vizibil afectată de accidentarea la gleznă, din startul partidei. Nu poate alerga așa cum ne-a obișnuit și nici nu pune multă forță în lovituri. Bouchard e la un game de finală!

Actualizare 18:23 E 3-1 pentru Bouchard. Canadianca ține serviciul și se desprinde la două game-uri în setul doi. Domină meciul și Simona pare să aibă șanse tot mai mici de a câștiga.

Actualizare 18:10 Primul set e câștigat de Eugenie Bouchard, cu 7 la 6.

Actualizare 18:01 Două minibreak-uri Simona și 3-2 pentru româncă. Meciul e întrerupt deoarece în tribune i s-a făcut rău unei spectatoare.  

Actualizare 17:59 Halep-Bouchard: 6-6

Actualizare 17:54 6-5 BOUCHARD.Simona a condus cu 30-0 pe serviciul canadiencei, dar apoi nivelul jocului ei a scăzut și a pierdut șansa de a face break, cedând patru puncte consecutive.  

Actualizare 17.46  Game la zero reușit de canadiancă, aceasta fiind cea care domină dispută în acest moment, cu lovituri mult mai agresive. Acesta este și secretul jocului ei, agresivitatea, una care deocamdată o pune în dificultate pe Halep.

Actualizare 17.35. Jocul a fost reluat. Scorul este 4-3 pentru Bouchard în primul set.

Actualizare 17.22. Simona Halep acuză dureri la glezna stângă. Scorul este 2-2 în primul set.

Actualizare 17.13. A început meciul dintre Simona Halep și Eugenie Bouchard.

Alte detalii despre partidă și secvențe VIDEO găsiți pe digisport.ro

_________________________

Simona Halep şi Eugenie Bouchard au avut un parcurs asemănător până în semifinalelele de la Wimbledon. Cele două au obţinut victorii fără mari emoţii în faţa unor adversare mai slab cotate. Dacă Halep a cedat un singur set, Bouchard s-a impus în toate partidele cu 2 la 0. În primul tur, jucătoarea din România a defilat pe teren în confruntarea cu brazilianca Teliana Pereira, pe care a învins-o cu 6 la 2, 6 la 2. Şi Bouchard a avut un meci scurt. A trecut cu un dublu 7 la 5 de Hantuchova.

Halep a avut cea mai grea partidă în turul al doilea. Românca a avut nevoie de set decisiv pentru a trece de Lesia Ţurenko din Ucraina. Pe un teren alăturat, Bouchard a făcut spectacol în duelul cu Silvia Soler Espinosa şi a închis meciul cu 7 la 5, 6 la 1.

În turul al treilea, Halep a cedat doar cinci game-uri în faţa elveţiencei Belinda Bencic. Şi adversara sa de astăzi a stat puţin timp pe teren. A trecut lejer de Andrea Petkovic.

Bouchard a avut mai mult de muncă în turul al patrulea, atunci când s-a impus cu 7 la 6, 7 la 5 în faţa franţuzoaicei Alizee Cornet. În aceeaşi zi, a treia jucătoare a lumii a avut nevoie de mai puţin de o oră pentru a rezolva calificarea în meciul cu Zarina Diyas din Kazakhstan.

Halep şi Bouchard au avansat apoi în semifinale, după alte evoluţii convingătoare. Românca a făcut instrucţie cu Sabine Lisicki, în timp ce canadianca a eliminat în două seturi o altă jucătoare din Germania, Angelique Kerber.

Dacă va ajunge în finala de la Wimbledon, Simona Halep are șanse să devină numărul 2 WTA.

Eugenie Bouchard, ascensiune rapidă

Eugenie Bouchard a avut în acest an o ascensiune asemănătoare cu cea a Simonei Halep din sezonul precedent. Ea a avansat 19 poziţii în ultimele şase luni şi a câştigat primul său turneu din carieră.

Simona Halep şi Eugenie Bouchard fac parte din noua generaţie de campioane din tenis. Asta este concluzia speciaştilor, după evoluţia celor două din ultima perioadă. Halep şi-a început ascensiunea după turneul de la Roma, de vara trecută. A câştigat apoi şapte titluri WTA şi, dintr-o jucătoare anonimă, a ajuns între primele trei din lume. Şi câştigurile s-au înmulţit. Înaintea Wimbledonului, Halep acumulase peste 4 milioane de dolari din premii.

Bouchard a explodat în acest an. Clasată pe locul 32 WTA în luna ianuarie, canadianca a ajuns acum pe 13. La Nurnberg, a bifat prima victorie într-un turneu WTA. Jucătoarea născută în Montreal acum 20 de ani a strâns peste 1,7 milioane de dolari din tenis.

Halep şi Bouchard s-au înfruntat o singură dată în meci direct. Constănţeanca s-a impus în trei seturi la Indian Wells.

Niciun român nu a câștigat, la simplu, turneul de la Wimbledon

În istoria de aproape un secol şi jumătate a turneului de la Wimbledon, niciun jucător de tenis român n-a reuşit să câştige trofeul prestigioasei competiţii în proba de simplu. Ilie Năstase a câştigat la dublu şi a ajuns de două ori în finala la simplu. Virginia Ruzici şi Horia Tecău au ajuns şi ei în finala de la dublu, dar nu au reuşit să se impună pe iarba londoneză.

Ilie Năstase a fost primul jucător de tenis român care a jucat cu trofeul de la Wimbledon pe masă. Însă cel numit de presa vremii „Nasty” n-a reuşit să câştige niciuna dintre cele două finale jucate. În 1972, el a fost învins de americanul Stan Smith, iar patru ani mai târziu, de suedezul Bjorn Borg.

În schimb, Ilie Năstase a avut mai mult noroc în meciurile de dublu şi dublu mixt şi s-a impus la Wimbledon alături de Jimmy Connors, respectiv Rosemary Calas.

La feminin, până la victoria Simonei Halep în faţa jucătoarei germane Sabine Lisicki, cea mai bună performanţă pe iarba londoneză fusese obţinută de Virginia Ruzici. Actualul manager al Simonei Halep a reuşit să ajungă până în sferturile de finală ale turneului în 1978 şi 1981.

În schimb, la dublu, în 1978 Virginia Ruzici a reuşit să ajungă până în ultimul act al competiţiei de la Londra, dar a pierdut finala. Şi la dublu masculin un jucător român a fost aproape să ridice deasupra capului trofeul de la Wimbledon. Este vorba de Horia Tecău, care a disputat nu mai puţin de trei finale la rând, începând cu 2010. El a pierdut însă toate meciurile jucate alături de suedezul Robert Lindstedt.

Cu o istorie de aproape 140 de ani, turneul de tenis de la Wimbledon este singurul din cele patru turnee de mare şlem care se desfăşoară numai pe iarbă, exact ca la începuturile competiţiei. Prima finală, disputată în 1877 şi la care au participat 22 de jucători, a fost câştigată de britanicul Spencer Gore.

Turneul de la Wimbledon este recunoscut pentru regulile stricte impuse de organizatori. Una dintre cele mai controversate spune că echipamentul jucătorilor trebuie să fie complet alb. Cine nu se conformează, este nevoit să iasă de pe teren şi să se schimbe. Lucru care s-a întâmplat inclusiv la ediţia din acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri