Wimbledon: Simona Halep joacă în turul trei împotriva Belindei Bencic. „Am o şansă să o înving, deşi e favorita nr. 3”, spune tânăra de 17 ani

Data publicării:
halep wim

Simona Halep a jucat sâmbătă împotriva elveţiencei Belinda Bencic, după ce s-a calificat în turul trei la turneul de la Wimbledon. Adversara româncei clasate pe locul 3 WTA a împlinit 17 ani în martie şi se află pentru prima dată în carieră pe tabloul senioarelor, în concursul londonez.

Meciul este transmis de Digisport şi începe la ora 16:00.

ACTUALIZARE ora 21:00 Simona Halep s-a calificat în premieră în optimi la Wimbledon, după ce a învins-o în două seturi pe elveţianca Belinda Bencic, scor 6-4, 6-1, după o oră şi 11 minute de joc. Meciul de sâmbătă, care a început cu o întârziere de peste patru ore din cauza ploii, a fost mutat de pe terenul nr. 2 pe terenul nr. 12, după ce ploaia a încetat şi o parte dintre partide au putut fi reluate. 

ACTUALIZARE ora 16:00 Meciul de sâmbătă dintre Simona Halep şi belinda Bencic este amânat pe motiv de ploaie.

Vineri, Simona Halep s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Wimbledon după o victorie dificilă, în trei seturi, împotriva jucătoarei Lesia Ţurenko (Ucraina): 6-3, 4-6, 6-4.

Belinda Bencic a fost campioană la junioare pe iarba engleză anul trecut, după ce cucerise titlul şi la Roland Garros, scrie Digisport.ro. Este considerată noua Martina Hingis a tenisului mondial, mai ales că e antrenată de mama fostei campioane elvețiene, Melanie Molitor. Clasată pe locul 71 WTA în acest moment, elveţianca a învins în turul doi o altă tânără jucătoare, Victoria Duval. Americanca în vârstă de 19 ani o eliminase pe Sorana Cîrstea în turul I, iar cu Bencic a pierdut în două seturi - 4-6, 5-7.

Bencic se află acum în fața meciului decisiv care o poate duce în a doua săptămână a turneului de senioare. „Nu ştiu dacă progresul meu rapid este sau nu o surpriză. Sunt foarte fericită că am putut să intru direct pe tabloul principal aici, după ce am câştigat anul trecut la junioare”, a declarat ea la Wimbledon.

Se declară încrezătoare şi entuziasmată de meciul cu Simona Halep: „Ea a jucat finala la French Open şi e favorită trei aici, aşa că sunt pur şi simplu fericită să joc cu ea. O să ies pe teren şi cred că am o şansă să o înving şi vreau cu adevărat să câştig. Aşa că n-o să am nici o presiune, dar voi încerca să dau ce am mai bun şi să lupt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri