Critica subtilă a Simonei Halep pentru Maria Șarapova: „Ca de fiecare dată”

Data actualizării: Data publicării:
GettyImages-840347458
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep a fost eliminată de la turneul US Open, după un meci infernal disputat contra rusoaicei Maria Șarapova. Halep a pierdut cu scorul 6-4, 4-6, 6-3, după ce a reușit o revenire spectaculoasă în setul al doilea, când a câștigat 5 game-uri consecutive.

GettyImages-840347458
Foto: Guliver/Getty Images

La finalul partidei, Șarapova a izbucnit în lacrimi. Simona Halep a declarat la conferința de presă de după meci că nu a sesizat momentul, întrucât era tristă că pierduse partida. Sportiva a comentat scurt și ieșirea de pe teren a Mariei Șarapova, înainte de ultimul set al partidei.

„Nu am văzut acel moment, pentru că eram destul de supărată că am pierdut meciul. Ce pot să spun? Cred că este o mare victorie pentru ea, a stat departe de teren atât de multe luni, a revenit acum şi în opinia mea a jucat foarte bine. Poate de asta a plâns, a simţit că i-a revenit jocul şi era fericită”, a spus Halep.

Întrebată ce părere are despre faptul că Șarapova a ieșit de pe teren înainte de ultimul set al meciului, Simona a comentat scurt: „Ca de fiecare dată. Sunt obişnuită, când joc împotriva ei face asta mereu. Nu m-am gândit la asta. Este stilul ei şi nu comentez”.

Maria Șarapova încearcă să revină pe primele locuri în clasamentul WTA, după o suspendare de un an și jumătate. Decizia a fost luată după ce sportiva s-ar dopat cu Meldonium. Numeroși jucători profesioniști au criticat decizia organizatorilor de turnee WTA de a-i acorda rusoaicei „wild cards”.

„Pentru copii, pentru jucătorii tineri, nu este OK să ajuți cu wild cards un sportiv care a fost sancționat pentru că s-a dopat. Nu este vorba despre Maria Șarapova, este despre toți jucătorii care se dopează. Nu pot susține ce au decis organizatorii, dar nici nu pot să îi judec pentru asta”, a declarat Simona Halep într-un interviu acordat L'Equipe, în luna aprilie.

„Vorbind la modul general, mi se pare rușinos faptul că WTA promovează jucători dopați. Este normal ca oamenii să vorbească despre ea, este o campioană uriașă, dar de aici până la a-i promova întoarcerea în tenis e cale lungă. Mi se pare nedrept. Sper ca Federația Franceză de Tenis să se țină tare pe poziții și să nu îi ofere un wild card pentru Roland Garros. Un jucător depistat pozitiv ar trebui să o ia de la zero, ca toți ceilalți, și să își recâștige locul în clasament. Nu ar trebui să i se întindă covorul roșu”, a declarat și Alize Cornet, înainte de turneul French Open.

Și Andy Murray sau Jo-Wilfried Tsonga au criticat ușurința cu care i s-au acordat wild card-uri Mariei Șarapova:

"Cred că ar trebui să muncești ca să revii. Dar majoritatea organizatorilor de turnee fac ce cred ei că e mai bine pentru eveniment. Dacă ei cred că numele mari vor vinde mai multe bilete, atunci vor face asta", a declarat Murray pentru The Time.

"Este ceva deosebit să inviți pe cineva care a facut lucruri rele. Eu nu aș face-o. Este ca și când i-ai da o bomboană unui copil care a facut o prostie. O va repeta. E un mesaj rău", a declarat Tsonga, pentru L'Equipe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri