Din nou ghinion pentru România. Atletul Andrei Gag, primul sub bară la calificări

Data publicării:
IAAF World Indoor Championships - Day 2
FOTO: Getty Images

Atletul Andrei Gag a ratat, joi, calificarea în finală la aruncarea greutăţii, după ce s-a calificat pe locul 13 la Jocurile de la Rio, în condițiile în care a avut același punctaj final cu ocupantul locul al 12-lea, iar în finală s-au calificat primii 12 concurenți.

IAAF World Indoor Championships - Day 2
FOTO: Getty Images

Andrei Gag a concurat în grupa A de calificare, iar primele două încercări au fost ratate prin călcarea pragului, în timp ce ultima a măsurat 20,40 metri, astfel că i-au lipsit doar 25 de centimetri pentru îndeplinirea baremului şi calificarea directă în finală, relatează News.ro.

El s-a clasat pe locul 13 la general, în condiţiile în care doar primii 12, proveniţi din ambele grupe, s-au calificat în finala programată joi noapte, de la ora 02.30 (ora României).

Gag a avut aceeaşi aruncare, 20,40 metri, cu sportivul de pe locul 12, O’Dayne Rirchards, dar a pierdut finala din cauza ratării a două încercări faţă de niciuna a jamaicanului.

Delegaţia României la JO de la Rio include 22 de atleţi, iar 11 dintre aceştia au ratat deja calificarea în fazele superioare ale probelor în care au luat startul.

În competiţie au mai rămas Marius Viorel Ionescu, Nicolae Soare (la maraton), Andreea Arsine, Claudia Nicoleta Ştef, Ana Veronica Rodean (la 20 km marş), Marius Cocioran, Narcis Ştefan Mihăilă (la 50 km marş), Sanda Belgyan, Anamaria Ioniţă, Andrea Mikloş şi Adelina Pastor (ştafeta de 4×400 m).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri