Antoine Griezmann, cel mai bun jucător la EURO 2016. I se alătură Renato Sanches, cel mai bun tânăr jucător

Data publicării:
jucatori

 

 Sursa fotografii: Gulliver/GettyImages

Antoine Griezmann a fost ales cel mai bun jucător de comisia tehnică a UEFA. Jucătorul de 25 de ani a fost şi golgheterul competiţiei, cu şase goluri, scrie News.ro.

Şeful comisiei tehnice a UEFA, Ionuţ Lupescu, a declarat că Griezmann a fost foarte bun în fiecare meci: „El a fost o ameninţare în fiecare meci în care a jucat. A muncit mult pentru echipa sa şi are tehnică, viziune şi calitate. Membrii Comisiei au fost în unanimitate de acord că el este jucătorul turneului”.

Griezmann a fost selectat de o comisie formată din 13 observatori tehnici: Sir Alex Ferguson, Alain Giresse, David Moyes, Packie Bonner, Mixu Paatelainen, Savo Milosevici, Peter Rudbæk, Gareth Southgate, Thomas Schaaf, Jean-François Domergue, Gines Melendez şi Jean-Paul Brigger.

Al doilea jucător apreciat la turneul final din Franța este Renato Sanches. Acesta a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător la EURO și a primit câștig de cauză din partea celor 13 tehnicieni, printre care s-au numărat reputatul manager Sir Alex Ferguson și fostul internațional francez Alain Giresse, în fața altor jucători talentați, francezul Kingsley Coman și portughezul Raphael Guerreiro.

Pentru acest premiu au fost eligibili jucătorii născuți după 1 ianuarie 1994, scrie Agerpres.

Renato Sanches a intrat din postura de rezervă în trei din primele patru meciuri ale Portugaliei, iar din sferturi a jucat ca titular. În sferturi a înscris și primul său gol pentru naționala Portugaliei, devenind al treilea cel mai tânăr marcator la un turneu final al Campionatului European.

De asemenea, Renato Sanches a devenit cel mai tânăr finalist la EURO, la vârsta de 18 ani și 328 de zile, iar apoi și cel mai tânăr câștigător al titlului continental.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri