Campionii Europei s-au întors acasă. Jucătorii portughezi, primiți cu urale de mii de oameni

Data publicării:
CnFU5TXUEAA6VBF

  

A fost nevoie de două reprize de prelungiri pentru ca trofeul să ajungă în Portugalia, câştigarea unui titlu european e o premieră pentru naţionala lusitană. A fost una dintre surprizele turneului final, o surpriză care vine la 12 ani de la o alta, neplăcută pentru portughezi. În 2004, naţionala a pierdut finala Campionatului European în faţa revelaţiei de atunci, Grecia.

A fost, de altfel, o noapte albă pentru sute de mii de suporteri portughezi, care au sărbătorit pe străzi câştigarea trofeului. Numai pe faleza Lisabonei, meciul a fost urmărit pe un ecran uriaş de zeci de mii de oameni, care au explodat de bucurie la fluierul final al meciului.

Portugalia s-a calificat în optimi de pe locul 3 în Grupa F. A încheiat la egalitate toate cele trei meciuri din grupă şi tot egal a fost şi rezultatul întâlnirii din "optimi", cu Croaţia, după 90 de minute. Golul calificării a fost înscris în prelungiri, iar în "sferturi" calificarea a venit abia după loviturile dela 11 metri, în partida cu Polonia.

Astfel, naţionala lusitană a câştigat la Campionatul European un singur meci în cele 90 de minute regulamentare - cel cu Ţara Galilor, din semifinale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri