Cristiano Ronaldo, egalul lui Michel Platini

Data publicării:
ronaldo

Foto: Gulliver/GettyImages

După două meciuri mai puţin reuşite în optimi şi sferturi, Ronaldo a revenit cu gol şi assist pentru lusitani. Golul marcat în minutul 50 este unul pentru istorie, CR7 egalând recordul all-time de la Euro, deţinut până azi de Platini: 9 reuşite. Cei doi par în acest moment siguri de primele două poziţii în ierarhie, în condiţiile în care pe locul trei se află un jucător retras din activitate, Alan Shearer, atacantul englez care a scris istorie la mijlocul anilor 90.

Totodată, prin golul din meciul cu Țara Galilor, Ronaldo devine primul jucător din ultimii 50 de ani care să marcheze în două semifinale de Euro. Prin prezenţa sa pe teren la Lyon, atacantul lusitan a bifat a treia prezenţă în „careul de aşi” al competiţiei.

20 de partide are Ronaldo la Euro, fiind lider detaşat la acest capitol. Fundaşul francez Lilian Thuram şi portarul olandez Edwin Van der Sar au doar 16 prezenţe. La 31 de ani, Ronaldo participă la al patrulea său Campionat European.

Vedeta lui Real Madrid a depăşit de curând şi recordul de selecţii pentru naţionala Portugaliei - 132 de meciuri, depăşindu-l pe Luis Figo. El a debutat la prima reprezentativă când avea 18 ani, pe 20 august 2003, în meciul amical Portugalia - Kazahstan (1-0).

Ronaldo a devenit şi primul jucător din istorie care înscrie în şapte partide diferite la Euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri