Declarație șocantă a fanilor ruși: „Am venit să arătăm că englezii nu ştiu să se bată. Ne interesează să ne arătăm puterea”

Data publicării:
rusi

Foto: Gulliver/GettyImages

Vladimir, care este căsătorit şi are doi copii, s-a întors duminică de pe „frontul de luptă” şi a declarat că englezii nu ştiu să se bată, recunoscând că majoritatea fanilor ruşi merg la meciuri pentru a se bate cu suporterii adverşi.

„Nu contează fanul cărei echipe de club eşti. Important este că suntem toţi din Rusia. Am fost să arătăm că englezii nu ştiu să se bată. Englezii au spus mereu că sunt principalii huligani şi am vrut să le arătăm că nu e aşa. Cred că o eventuală decizie a UEFA nu va influenţa ce vor face huliganii în următoarea perioadă.

Nimic nu îi poate opri pe aceşti oameni. Nu îi interesează fotbalul. Huliganii din Rusia sunt tineri, au 20-30 de ani, şi mulţi sunt practicanţi de box sau arte marţiale. Scopul venirii a fost să le demonstreze englezilor că nu ştiu să se bată.

În timp ce englezii au folosit sticle şi scaune pentru a se lupta, noi ne-am folosit doar de pumni, pentru a nu cauza accidentări inutile. Pentru noi e ca un sport. Nu avem dorinţa de a omorî sau a accidenta. Ne interesează doar să ne arătăm puterea.

Cred că poliţia din Marsilia a găsit interesantă lupta dintre noi şi englezi. A intervenit în ultimul moment. Dacă vezi un fan rus cu steag şi tricou cu Rusia, înseamnă că nu este huligan”, a spus Vladimir, pentru sports.yahoo.com.

Peste 15.000 de fani ruşi se află în Franţa cu ocazia Euro 2016. Printre ei, un grup de 600 de ultraşi ai cluburilor importante, precum Spartak Moscova şi CSKA Moscova, veniţi pentru a face scandal.

Potrivit poliţiei locale, numărul victimelor înregistrate de la debutul incidentelor între fanii celor două grupări se ridică la 35, între care unul în stare gravă. Peste 10 persoane au fost arestate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri