DIGIMATINAL | Euforie în Franţa, după calificarea în semifinale

Data publicării:
vlcsnap-2016-07-04-07h12m09s063

Mulţimea care a urmarit meciul în zona pentru fani amenajată lângă Turnul Eiffel a explodat de bucurie la fiecare gol. Şi au fost multe: echipa Franţei a invins-o pe cea a Islandei cu 5 la 2. Bucuria a fost cu atât mai mare, cu cât miza acestei partide a fost calificarea în semifinalele Euro 2016. Franţa nu mai ajunsese atât de departe într-un turneu european de mai bine de 15 ani. Mulţi dintre francezi visează acum la finală şi chiar la titlul de campioni europeni.

"Este un răspuns bun pentru tot ce s-a întâmplat în Franţa anul acesta, mai ales pentru atacuri. Am arătat în această seară că suntem toţi aici, împreună, uniţi!", a spus un suporter.

A urmat apou un festival de claxoane pe străzile Parisului până târziu în noapte.

La Reykjavik, unde aproape 30.000 de oameni s-au adunat în piaţă să vadă meciul, mândria a luat loc rapid dezamăgirii. Islanda a fost la prima participare la Euro, aşa că performanţa calificării până în sferturi nu e deloc de neglijat.

"Suntem foarte mândri. Au luptat ca nişte lei, ca vikingii.", a declarat un islandez.

La Paris, au fost şi momente tensionate înaintea partidei. Poliţia a fost nevoită să detoneze controlat o maşină suspectă parcată în apropiere de Stade de France. Alerta nu a pus însă niciun moment în pericol desfăşurarea meciului.90.000 de persoane asigură securitatea campionatului european găzduit de Franţa, care se încheie pe 10 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri