EURO 2016 | Germania - Franța 0-2. Finala se joacă între Franţa şi Portugalia

Data publicării:
final germania franta

 

Foto: uefa.com/uefaeuro

„Este multă bucurie, fericire şi mândrie. Meciul a fost greu, în faţa unei mari echipe care este campioană mondială. Am fost de multe ori în dificultate. Am suferit, dar am câştigat”, a declarat Didier Dechamps la câteva minute după încheierea meciului, scrie L'Equipe.

„Am crezul întotdeauna în jucătorii mei. Este victoria lor, istoria lor”, a completat selecţionerul Franţei, campion mondial în 1998 şi campion european în 2000.

Antoine Griezmann are cele mai mari şanse să devină golgheterului EURO 2016. A înscris până acum 6 goluri şi cu greu mai poate fi ajuns de următorul clasat, Cristiano Ronaldo. Ar trebui ca, în finala de duminică, portughezul să înscrie 3 goluri. Un singur gol îl va duce pe Ronaldo pe primul loc în clasamentul marcatorilor la turneele finale EURO. Ar aduna 10 reuşite la 4 ediţii de EURO şi l-ar depăşi pe Michel Platini. Însă marea performanţă a lui Platini este că a înscris 9 goluri la un singur turneu, cel din 1984. Griezmann este al doilea cel mai bun marcator din istorie la un singur turneu final. Şi, dacă duminică marchează de trei ori, îl egalează pe Platini.

Franţa este echipa care a înscris cele mai multe goluri la EURO 2016 - 13 reuşite. 5 dintre ele au fost într-un singur meci, cel cu Islanda. 

Minutul 90+4. Final de Campionat European pentru campioana mondială. Franţa continuă tradiţia rezultatelor bune în turneele finale pe care le organizează şi merge mai departe. Va juca pentru trofeu duminică, pe Stade de France, cu Portugalia

Minutul 90. 4 minute de prelungire. Cele mai evidente ocazii din ultimele 20 de minute au fost ale Franţei. Germania nu pare să fie capabilă să nimerească poarta lui Lloris

Minutul 82. Numărul ocaziilor de gol ale Germaniei este de 14, din 62 de atacuri potenţial periculoase. Franţa a fost mult mai zgârcită cu efortul. A avut 24 de atacuri şi 13 ocazii. A şi marcat de două ori

Minutul 72. Două greşeli ale apărării germane îi oferă lui Antoine Griezmann ocazia să majoreze scorul la 2-0

Minutul 67. Payet a fost foarte aproape de gol. Lăsat practic singur în faţa porţii a şutat slab şi mingea a fost prinsă fără probleme de Neuer

Minutul 60. Germania a început în atac repriza a doua, dar ofensiva sa se opreşte în general la marginea careului francez. Din 50 de atacuri, campioana mondială a tras 11 şuturi spre poartă. Franţa are doar 17 atacuri, dar 8 ocazii de gol

Minutul 45+2. Franţa înscrie. Griezmann transformă un penalti primit după un henţ discutabil făcut de Schweinsteiger

Minutul 43. Un contraatac al lui Giroud, pornit dintr-o greşeală a lui Boateng, a fost oprit în careul Germaniei

Minutul 40. Germania continuă să atace, însă nu reuşeşte să înscrie. 

Minutul 25. Campioana mondială pare să fi preluat controlul. Are o posesie a mingii de 63%, 21 de atacuri periculoase şi 6 ocazii de poară. De cealaltă parte, Franţa este înregistrată, în statistica oficială a site-ului UEFA, cu doar două şuturi spre poarta adversă. Ambele au fost parate de portarul german

Minutul 14. Germania a echilibrat meciul şi a avut două ocazii în doar două minute. La prima, Müller a trimis o minge prin faţa porţii. La a doua, portarul francez a respins şutul lui Emre Can 

Minutul 7. Prima ocazie de gol a aparţinut Franţei, echipa care domină începutul meciului. Mingea şutată de Antoine Griezmann a fost respinsă de Manuel Neuer

Didier Deschamp începe meciul cu campioana mondială cu exact aceeaşi echipă şi acelaşi sistem de joc folosit în partida din sferturi cu Islanda. De partea cealaltă, Joachim Löw a făcut unele modificări. De la 4-4-2 în partida cu Italia, a trecut la 4-2-3-1, o formulă mult mai flexibilă. Bastian Schweinsteiger intră pe teren din primul minut, la fel ca şi Draxler iar Höwedes îl înlocuieşte pe Hummels în defensivă.

Foto: uefa.com/uefaeuro

Germania

1 Neuer - 3 Hector, 4 Höwedes, 17 Boateng, 21 Kimmich - 7 Schweinsteiger, 14 Can - 11 Draxler, 18 Kroos, 8 Özil - 13 Müller

Antrenor: Joachim Löw


Franţa

1 Lloris - 19 Sagna, 21 Koscielny, 22 Umtiti, 3 Evra - 15 Pogba, 14 Matuidi - 18 Sissoko, 7 Griezmann, 8 Payet - 9 Giroud

Antrenor: Didier Deschamps

Arbitru: Nicola Rizzoli, Italia

Franţa are motive de îngrijorare înaintea semifinalei de la Euro cu Germania. Nemţii i-au eliminat pe „cocoşii galici” de patru ori în această fază la turneele finale. Campion mondial și european, Didier Deschamps speră să rupă acest blestem.

Campioana mondială Germania va înfrunta echipa de fotbal a Franței, joi, în semifinalele EURO 2016, cu gândul la reeditarea performanței sale din anii 70, când a deținut în același timp titlul european și pe cel mondial, performanță reușită ulterior și de Spania.

După un sfert de finală foarte dificil, cu Italia, care a lăsat urme adânci în lotul pregătit de Joachim Loew, Nationalmannschaft are de trecut un nou hop în realizarea acestui obiectiv.

Franța, cotată printre favorite încă dinaintea competiției, a arătat o creștere în joc de la meci la meci, iar vedetele sale au ieșit rând pe rând la rampă, făcând diferența în momentele cheie.

Franța nu a învins Germania la un turneu final în ultimele trei confruntări, cel mai recent succes al Germaniei fiind în sferturile CM 2014, cu 1-0. Ultima partidă dintre cele două echipe a avut loc pe 13 noiembrie anul trecut, meci umbrit de atentatele teroriste de la Paris, „Le Bleus” câștigând atunci pe Stade de France cu 2-0 în meci amical, goluri marcate de Olivier Giroud și André-Pierre Gignac.

Germania e neînvinsă de șase meciuri (patru victorii, două egaluri), dintre care cinci la EURO 2016, primind un singur gol în acesta, din penalty (cu Italia, în sferturi). „Mannschaft” participă la al 12-lea său turneu final consecutiv de Campionat European, câștigând trofeul în 1972, 1980 și 1996, fiind în alte trei rânduri finalistă.

Franța e neînvinsă de nouă jocuri (8 victorii, un egal), ultimul eșec datând din noiembrie anul trecut, 0-2 cu Anglia (amical). Francezii au jucat la Marsilia și în semifinalele ediției din 1984, învingând Portugalia cu 3-2 atunci. „Les Bleus” sunt una dintre cele trei echipe care au câștigat competiția din postura de gazde (1984), alături de Spania (1964) și Italia (1968).

În meciul de pe Stade Velodrome, selecționerul german Joachim Loew nu va putea conta în mod cert pe trei oameni de bază, fundașul Mats Hummels (suspendat), mijlocașul Sami Khedira și atacantul Mario Gomez (ambii accidentați). În schimb, mijlocașul Bastian Schweinsteiger, incert mai multă vreme, s-a antrenat normal miercuri și ar urma să fie titularizat în meciul de joi.

Pentru a-l înlocui pe Gomez, tehnicianul german poate opta pentru una dintre variantele Mario Goetze, Lukas Podolski sau Thomas Muller. Postul lui Khedira ar putea fi luat de Emre Can, în timp ce Benedikt Hoewedes este cea mai probabilă variantă pentru Hummels.

După 5-2 cu Islanda, selecționerul Franței, Didier Deschamps, nu are prea multe de schimbat și ar putea decide să îl mențină pe fundașul central Samuel Umtiti, chiar dacă Adil Rami este din nou disponibil după expirarea suspendării. Oricum, ar putea reveni mijlocașul Kante, înlocuit în meciul cu Islanda de Cabaye, dacă nu cumva Deschamps va alege să schimbe așezarea tactică și să folosească doi mijlocași defensivi.

Între cele două echipe s-au jucat până acum 27 de partide, Germania având 9 victorii, Franța 12, iar 6 s-au încheiat la egalitate, golaverajul fiind egal, 43-43.

Meciul va fi arbitrat de italianul Nicola Rizzoli, care a mai condus trei meciuri la EURO 2016, printre care și unul al Franței: Anglia - Rusia (1-1), Portugalia - Austria (0-0) și Franța - Irlanda (2-1).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri