EURO 2016 | Poliţia franceză a eliberat 11 suporteri ruşi din cei peste 40 reținuți

Data publicării:
huligani rusia

 

Ceilalţi 32 de huligani, care vor rămâne în arest cel mult 48 de ore, ar putea fi expulzaţi ca parte a unei proceduri judiciare.

Poliţia franceză a reţinut, marţi, la Nisa, peste 40 de huligani ruşi, printre care se aflau şi lideri ai unei mişcări extremiste.

Poliţia franceză a decis reţinerea suporterilor ruşi, deoarece aceştia au refuzat să coboare din autocar şi să se legitimeze.

Numeroşi suporteri englezi, ruşi şi francezi s-au bătut sâmbătă în zona Portului Vechi din Marsilia, cu câteva ore înainte de meciul dintre Rusia şi Anglia, scor 1-1. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani. Şase persoane au fost arestate.

Incidente au avut loc şi în afara stadionului Velodrome, unde forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi un tun de apă pentru a-i despărţi pe suporterii ruşi şi englezi care se băteau între ei.

Tensiunile au continuat în arenă, unde la început fanii ruşi au fluierat imnul Angliei, iar la final au sărit să îi atace pe suporterii englezi.

UEFA a anunţat, marţi, că echipa Rusiei va fi descalificată de la Campionatul European dacă vor mai exista incidente provocate de fanii ruşi pe stadioanele unde va juca.

Federaţia Rusă a primit şi o amendă de 150.000 de euro.

UEFA a precizat că decizia are legătură doar cu incidentele din stadion, acestea fiind singurele care intră sub jurisdicţia sa, scrie News.ro.

Rusia va juca, miercuri, la Lille, cu Slovacia, iar apoi va întâlni Ţara Galilor la Toulouse, în 20 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri