EURO 2016 | Portugalia - Țara Galilor 2-0. Lusitanii vor juca finala cu învingătoarea dintre Franța și Germania  

Data publicării:
portug

Oamenii lui Fernando Santos au avut însă mari probleme în prima parte a duelului cu Ţara Galilor. Gareth Bale a ratat două şanse de gol. Dincolo, Ronaldo putea deschide scorul chiar înaintea pauzei, dar nu a găsit ţinta.

Starul portughez s-a revanşat în startul reprizei secunde. Joao Mario a centrat, iar Ronaldo a plutit în aer şi l-a executat pe portarul galez.

La faza următoare, Nani a deviat în poartă un şut al lui Ronaldo şi ecuaţia calificării era ca şi rezolvată. Lusitanii puteau chiar majora scorul, însă Hennesey a intervenit salvator după un şut al lui Danilo. Galezii au mai fost periculoşi doar prin Bale, dar tabela a rămas neschimbată.

Portugalia a câştigat cu 2 - 0 şi va juca finala de pe 10 iulie cu Franţa sau cu Germania.


MECIUL SE ÎNCHEIE CU VICTORIA PORTUGALIEI 

Min 78: OCAZIE PORTUGALIA! Bale a pierdut o minge la marginea propriului careu, balonul a ajuns la Danilo, care a pătruns în careu și a șutat. Hennesey scapă mingea pe sub el dar se repliază și reușește să rețină balonul pe linia porții.  

Min 63: OCAZIE PORTUGALIA! Ronaldo este aproape să realizeze dubla. Starul Realului a căutat vinclul porții galeze cu o torpilă direct din lovitură liberă, însă mingea a trecut puțin peste transversală.  

Min 53. GOL PORTUGALIA. Nani înscrie și lusitanii își măresc avantajul. 

Min 50. GOL PORTUGALIA. Cristiano Ronaldo deschide scorul, cu o lovitură de cap.  

Min 25: OCAZIE ȚARA GALILOR! Robson-Kanu a centrat în fața porții pentru King, însă realuarea acestuia cu capul a fost deviată în corner de Fonte.  

Min 23: OCAZIE ȚARA GALILOR! Bale finalizează cu un șut de la 20 de metri un contraatac al galezilor. Mingea trimisă de starul lui Real Madrid s-a dus însă pe centrul porții și Rui Patricio a prins fără probleme.

Min 20: OCAZIE ȚARA GALILOR! Gareth Bale ratează prima ocazie a formației pregătite de Chris Coleman. Ladley a executat un corner pe jos, către punctul de la 11 metri și Bale a reluat puternic, dar peste poartă.

Min 15: Joao Mario ia o acțiune pe cont propriu, driblează un adversar, pătrunde în careu și încearcă un șut centrare către colțul lung. Mingea trece însă pe lângă poarta galezilor.

Min 8: Joe Allen scapă o minge de sub control la mijlocul terenului și apoi face un fault din spate. Centralul îi acordă cartonașul galben.

Min 1: Start de meci în prima semifinală de la Euro 2016. Prima posesia a parținut formației conduse din teren de Gareth Bale.

Citiți și:

Un fan a intrat pe teren la începutul meciului Portugalia - Ţara Galilor şi a stat lângă portughezi la poza de grup


ECHIPELE DE START:

Portugalia (4-3-1-2): Rui Patricio - Guerreiro, Fonte, B. Alves, Cedric - Adrien Silva, Danilo, Joao Mario - Renato Sanches - Cr. Ronaldo, Nani

Antrenor: Fernando Santos

Rezerve: R. Carvalho, Moutinho, Eder, Vieirinha, Anthony Lopes, Andre Gomes, Rafa Silva, Eliseu, Quaresma, Eduardo

Țara Galilor (5-3-2): Hennessey - Gunter, Chester, Collins, A. Williams, N. Taylor - Allen, Ledley, King - Robson-Kanu, Bale 

Antrenor: Chirs Coleman

Rezerve: F. Williams, G. Williams, Edwards, Richards, Cotterill, Vokes, J. Williams, Ward, Vaughan, Church


Portugalia se pregăteşte pentru cea de-a patra semifinală disputată la ultimele cinci ediţii ale Campionatului European.

Ţara Galilor este la prima participare la EURO, însă selecţionata condusă de Chris Coleman nu are complexe înaintea duelului de la Lyon. Nici măcar Cristiano Ronaldo nu îi sperie pe galezi.

Cred că este evident că este unul dintre cei mai mari jucători din lume, dar ei au şi alte arme în echipă, aşa că nu suntem obsedaţi de el. Ne vom face treaba şi îi vom trata cu respect, dar vom încerca să îi anulăm ca echipă, aşa cum am făcut-o în tot turneul”, a spus Ashley Williams, fundaș Swansea/Țara Galilor.

Cheia câştigării meciului este să ne concentrăm la noi înşine, să ne punem în aplicare planul de joc. Nu cred că Gareth trebuie să ne spună despre Cristiano Ronaldo, toţi îl ştim pe Cristiano Ronaldo. L-am urmărit destul de mult, jucătorii ştiu cu ce se vor înfrunta, nu doar despre Ronaldo, ştiu despre toţi jucătorii portughezi, ştiu totul despre Portugalia. Nu este vorba despre un singur jucător”, a declarat selecționerul Chris Coleman.

Cu o seară înaintea confruntării de la Lyon, galezii au inspectat gazonul impecabil de pe Stade des Lumieres.

Ţara Galilor este a doua echipă care ajunge în faza semifinalelor la prima prezenţă la EURO. Performanţa a mai fost reuşită de Suedia, în 1992.

Echipele probabile

Portugalia:

Rui Patricio - Cedric, Fonte, Pepe (Ricardo Carvalho), Guerreiro - Danilo, Joao Mario, Sanches Adrien Silva - Nani, Ronald

Suspendat: William Carvalho

Incert: Pepe

Ţara Galilor

Hennessey - Chester, Ashley Williams, Collins - Gunter, Allen, Ledley, Jonathan Williams, Taylor - Bale, Robson-Kanu

Suspendaţi: Davie, Ramsey


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri