EURO 2016. Portughezii au celebrat pe străzi câștigarea trofeului

Data publicării:
bucurie euro captura

Faleza Lisabonei, unde se adunaseră zeci de mii de fani portugezi ca să urmărească meciul pe un ecran uriaş, a explodat de bucurie la fluierul final al meciului. Câştigarea, pentru prima oară în istorie, a unui Campionat European de Fotbal, totodată primul trofeul important al naţionalei portugheze, a declanşat petrecerea care a continuat toată noaptea.

Pentru fanii portughezi de pe Stade de France, care au văzut triumful ţării lor de la faţa locului, bucuria a fost şi mai mare.

"Este incredibil. Acum 12 ani am pierdut acasă, acum le-am făcut acelaşi lucru şi francezilor. Este un sentiment plăcut. Mult mai bine decât să pierzi, ca acum 12 ani.", a spus un fan portughez.

"Este o victorie dublă că am câştigat aici în Franţa. Este o victorie dublă! Campionii, campionii Europei!", a susţinut un alt suporter.

În schimb, suporterii francezi nu şi-au ascuns supărarea.

Sebastian Perju, corespondent Digi24 în Franţa: "Ceea ce francezii sperau să fie o sărbătoare în întreaga ţară, s-a transformat într-o duminică de tristă amintire pentru ei. Franţa a pierdut finala campionatului european cu Portugalia iar acest lucru a provocat o uriaşă tristeţe în Hexagon, ba chiar şi violenţe la Paris. "

"Suntem foarte trişti, foarte trişti, deoarece este o finală pe care trebuia să o câştigăm, suntem acasă.", a declarat un suporter francez.

Mai mulţi fani francezi furioşi s-au ciocnit cu forţele de ordine pe Champs Elysee, în apropiere de Arcul de Triumf. Poliţiştii au trebuit să folosească gaze lacrimogene să potolească mulţimea. Portugalia va disputa acum un super-meci împotriva naţionalei statului Chile, câştigătoarea Copei America.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri