EURO 2016: Stancu și Payet, liderii clasamentului golgheterilor

Data publicării:
stancu

Foto: Gulliver/GettyImages

Stancu (28 de ani) a devenit, cu această ocazie, primul fotbalist din ultimii 16 ani care marchează de două ori din penalty la aceeași ediție a Campionatului European, după spaniolul Gaizka Mendieta, la EURO 2000.

Dimitri Payet, autorul golului spectaculos cu care Franța a învins România (2-1), în partida de deschidere de la EURO 2016, disputată pe Stade de France, a punctat din nou miercuri seara, în al șaselea minut al prelungirilor meciului cu Albania, pe care "Les Bleus" l-au câștigat cu 2-0, calificându-se astfel în optimile de finală.

Golul înscris de mijlocașul ofensiv francez în fața Albaniei (min.90+6) este, de altfel, cel mai tardiv din întreaga istorie a Campionatului European, precizează UEFA.

Payet a fost ales, de altfel, omul meciului în partida cu albanezii, fiind pentru a doua oară consecutiv când este desemnat cel mai bun jucător, după meciul de deschidere cu România.

Iată cum se prezintă clasamentul golgheterilor EURO 2016, după meciurile disputate joi, în ziua a șasea a competiției care are loc în Franța:

2 goluri: Stancu (România), Payet (Franța)

1 gol: Bale (Țara Galilor), V. Berezuțki (Rusia), Bjarnason (Islanda), Dier (Anglia), Duda (Slovacia), Giaccherini (Italia), Giroud (Franța), Glușakov (Rusia), Griezmann (Franța), Hamsik (Slovacia), Hoolahan (Irlanda), Mehmedi (Elveția), Milik (Polonia), Modric (Croația), Mustafi (Germania), Nani (Portugalia), Pelle (Italia), Pique (Spania), Robson-Kanu (Țara Galilor), Schaer (Elveția), Schweinsteiger (Germania), Stieber (Ungaria), Szalai (Ungaria), Weiss (Slovacia).

EURO 2016 | PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENT

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri