EURO 2016. Ţara Galilor se califică în sferturi

Data publicării:
irlanda

 

Nord-irlandezii, care au arătat și în faza grupelor că sunt o echipă limitată din punct de vedere tehnic, au venit cu lecția bine învățată, preferând un joc mai degrabă defensiv, în care au așteptat greșeala adversarului.

Tactica a funcționat 75 de minute, timp în care s-a jucat mai degrabă prudent, cu un plus pentru Țara Galilor, care a dominat destul de clar, fără să pună însă cu adevărat în pericol poarta adversă.

A venit însă minutul 75, atunci când McAuley și-a introdus balonul în proprie poartă lacentrarea-șutată a lui Bale, iar Irlanda de Nord a fost nevoită să schimbe din mers partitura tactică. N-a reușit mare lucru, iar Țara Galilor a gestionat perfect finalul meciului și așteaptă acum duelul din sferturile de finală, acolo unde va întâlni câștigătoarea întâlnirii Ungaria - Belgia.


MECIUL SE ÎNCHEIE CU VICTORIA LA LIMITĂ A ȚĂRII GALILOR

Min. 75: AUTOGOL IRLANDA DE NORD! Bale trimite o centrare-șutată din bandă, iar McAauley își introduce balonul în proprie poartă din careu, de lângă Robson-Kanu.

Min. 45. Prima repriză se încheie fără gol marcat.

Minutul 19: GOL ANULAT! Țara Galilor marchează prin Ramsey, însă reușita acestuia este anulată corect, mijlocașul galezilor aflându-se în ofsaid.


ECHIPELE DE START

Țara Galilor: Hennessey - Gunter, Chester, A.Williams, Davies, Taylor - Allen, Ledley, Ramsey - Vokes, Bale

Rezerve: O. F. Williams, Ward - King, Robson-Kanu, G. Williams, Richards, Cotterill, Collins, J. Williams, Vaughan, Church

Selecționer: Chris Coleman

Irlanda de Nord: McGovern - Hughes, McAuley, Cathcart, J. Evans - C. Evans - Ward, Norwood, Davis, Dallas - Lafferty

Rezerve: Mannus, Carroll - Hodson, Magennis, McNair, McCullough, Washington, Grigg, McGinn, Baird, Ferguson, McLaughlin

Selecționer: Michael O'Neill


Ţara Galilor nu a pierdut în ultimele opt meciuri cu Irlanda de Nord, cel mai recent având loc în martie (1-1, la Cardiff). În 96 de meciuri directe, galezii au câştigat 45, 24 s-au încheiat nedecis, iar nord-irlandezii s-au impus în 27, golaverajul fiind favorabil galezilor cu 194-133.

Ambele echipe sunt debutante în optimile de finală, după ce galezii au câştigat surprinzător Grupa B, în faţa Angliei, Slovaciei şi Rusiei, în timp ce Irlanda de Nord s-a clasat a treia în Grupa C, după Germania şi Polonia, dar înaintea Ucrainei.

Gareth Bale a marcat în toate cele trei meciuri ale Ţării Galilor la EURO 2016, reuşind şi 7 din cele 11 goluri din preliminari, oferind şi două pase de gol, astfel că a fost implicat în 82% din golurile echipei sale, notează site-ul UEFA.

Meciul de pe Parc des Princes va fi arbitrat de un britanic, englezul Martin Atkinson.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri