Finala EURO 2016, o provocare de securitate

Data publicării:
Securitate Stade de France Euro 2016 GettyImages-539191844

Găzduirea campionatului european de fotbal, la șapte luni de la atentatele din noiembrie a fost un tur de forţă pentru Franţa, care a mobilizat nu mai puţin de 90.000 de poliţişti, jandarmi şi militari.

Ultimul hop este finala din această seară, care se joacă pe Stade de France, una dintre ţintele atacurilor din 13 noiembrie.

Nu există ameninţări teroriste explicite, dar sunt voci care spun că un eveniment de o asemenea amploare poate fi o ţintă pentru terorişti.

„Există o ameninţare teroristă generală care justifică adoptarea unor măsuri de precauţie în jurul acestei zone”, a spus Michel Cadot, şeful Poliţiei Parisului.

Mai precis, 1.300 de membri ai forţelor de ordine vor fi mobilizaţi în jurul Stade de France, iar 700 în mijloacele de transport în comun.

Măsuri speciale s-au luat şi pentru securitatea zonei destinată fanilor, de lângă Turnul Eiffel.

Dacă adunăm cei 1.400 de poliţişti şi jandarmi cu cei 500 de agenţi de securitate ai Primăriei, avem 1.900 de agenţi la 90.000 de spectatori. E un raport foarte bun: avem un agent de securitate la mai puţin de 50 de spectatori”, a precizat Mathias Vicherat, reprezentant al Primăriei.

Pe de altă parte, un sondaj publicat ieri arată că 81% dintre francezi cred că o victorie în această seară şi, deci, titlul de campioni europeni le-ar ridica moralul.

Însă, dacă ne luăm după elefantul Zella de la Gradina Zoologică din Stuttgart, nu va fi cazul. A prezis că Portugalia va câştiga finala din această seară, iar îngrijitorii ei spun că 65% din "predicţiile" ei se adeveresc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri