Iordănescu înaintea meciului cu Albania: Băieţii noştri trebuie să înţeleagă că este şansa unei generaţii

Data publicării:
bucurie gol romania fb uefa

"Băieţii noştri trebuie să înţeleagă că este şansa unei generaţii. De opt ani echipa noastră naţională nu a mai fost prezentă la un turneu final, e şansa lor să obţină o performanţă, să îi bucure pe toţi iubitorii fotbalului din România. Sper ca băieţii noştri să înţeleagă că este nevoie ca să obţii performanţă să dai totul pe teren.

Am avut şansa în primul meci să jucăm de la egal la egal cu echipa Franţei, poate că dacă reuşeam să dăm gol la ocazile pe care le-am avut probabil că puteam obţine chiar mai mult. Un gol ca cel al lui Payet e de excepţie, de generic. Şi în al doilea meci în prima repriză am avut foarte multe momente bune, am avut oportunitatea de a închide jocul (bara lui Săpunaru şi ocazia lui Chipciu), în repriza a doua după golul egalizator. Una peste alta avem un meci cu Albania, cu o echipă bună, o echipă care s-a luptat de la egal la egal cu echipa Franţei, a pierdut pe final, ca noi, şi sunt convins că albanezii vor face tot ce le stă în putinţă pentru a obţine o victorie de palmares. Noi ţinem foarte mult să facem o partidă bună, dar asta înseamnă că avem nevoie de 90 de minute de joc bun, de posesie, de agresivitate, de concentrare, de dăruire, avem nevoie ssă neautodepăşim", a spus Iordănescu, citat de News.ro.

Selecţionerul, care duminică se va afla pentru a 100-a oară pe banca tehnică a naţionalei, a precizat că nu îl interesează cifra selecţiilor sale. "Pentru mine mult mai important este jocul propriu zis şi obiectivul pe care echipa naţională îl are".

Iordănescu a menţionat că pentru echipa naţională ziua de sâmbătă a fost una extrem de solicitantă, care a cuprins deplasarea la Lyon şi în care programul a fost modificat, el subliniind faptul că antrenamentul are loc în altă parte decât conferinţa de presă.

Anghel Iordănescu a adăugat că trei jucători sunt incerţi şi că o decizie în privinţa lor se va lua duminică. Ulterior, selecţionerul a precizat pentru Dolce Sport că fotbaliştii incerţi sunt Pintilii, Raţ şi Filip.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri