Presa franceză consideră „stângace” o declarație despre români făcută de fundașul Sagna

Data publicării:
bacary sagna

©FOTO: Gulliver/GettyImages

Atașat de România, Sagna a evocat legăturile sale cu această țară într-o manieră poate un pic stângace, relatează Europe 1. Imperturbabil, Bacary Sagna a răspuns cu calm la fiecare întrebare care i s-a pus, miercuri, la conferința de presă organizată cu două zile înainte de meciul de deschidere de la Euro 2016. Însă la ultima întrebare, venită de la o jurnalistă din România, fotbalistul a evocat atașamentul său față de România într-o manieră destul de neașteptată, menționează Europe 1. 

„Sper să mă întorc acolo într-o zi”, a spus Bacary Sagna, referindu-se la România, iar Europe 1 explică: Dacă fundașul dreapta este atașat de România este pentru că deja și-a petrecut de mai multe ori vacanțele în această țară. Iar când o jurnalistă din Carpați l-a întrebat dacă intenționează să vină în România după Euro, Sagna a răspuns într-un mod oarecum ciudat: „Sper să mă întorc într-o zi. Ar fi o plăcere pentru mine să mă reîntorc în această frumoasă țară. Am o relație specială cu România. Am români care lucrează la mine acasă, este un popor care îmi place și care are o bună mentalitate”.

În ciuda acestui omagiu emoționant, Bacary Sagna nu intenționează, fără îndoială, să facă vineri cadouri României, menționează Europe 1.

Și L'Alsace.fr scrie că Bacary Sagna și-a mărturisit dragostea pentru „țara lui Dracula” într-o manieră puțin cam stângace și redă declarația de mai sus, deși consemnează că ceva mai devreme, fundașul de 33 de ani de la Manchester City a dat dovadă de „mai multă finețe”, etalându-și cunoștințele despre selecționata lui Anghel Iordănescu. 

Huffingtonpost.fr redă, la rândul său, într-o înregistrare video, „fraza stângace a lui Bacary Sagna despre români, înainte de meciul Franța-România: Am români care lucrează la mine acasă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri