Presa internațională: Triumf istoric al Albaniei în fața României

Data publicării:
GOL ALBANIA UEFA-1

„Albania ia prin surprindere România", titrează Le Monde, adăugând că albanezii au dominat atât pe teren, cât şi în tribune, iar românii nu s-au văzut aproape deloc. Cotidianul francez remarcă şi că echipa României a dominat începutul partidei, dar că albanezii s-au redresat rapid, înscriind golul victoriei după ieşirea hazardată a portarului român.

„România eliminată, Albania poate visa" titrează şi Le Figaro. Cel care le-a oferit victoria albanezilor a fost Armando Sadiku, graţie unei ieşiri complet neinspirate a portarului român, scrie şi Le Figaro, adăugând că selecţionata României a reuşit să obţină un singur punct şi este eliminată de la Euro.

Cotidianul sportiv L'Equipe apreciază că românii au dominat jocul, dar s-au arătat prea neîndemânatici şi previzibili pentru a concretiza posesia balonului, iar în final, Albia a reuşit un prim succes istoric la Euro.

„Triumf istoric al Albaniei, care poate spera", titrează şi El Mundo Deportivo, remarcând că aceasta nu este doar prima victorie a selecţionatei albaneze la Euro, ci şi prima victorie înregistrată vreodată în faţa naţionalei româneşti.

Gazzeta dello Sport, care, înaintea partidei, dăduse României şanse de 45% să se califice în optimi, subliniază că lui Anghel Iordănescu i-a fost greu să alcătuiască cel mai bun 11 românesc posibil, având în vedere absenţa unor jucători-cheie, precum Raţ şi Pintilii.

Presa britanică se întrece în laude pentru echipa Albaniei, pe care o consideră surpriza acestui turneu. Daily Telegraph scrie că naţionala României a aflat pe propria piele că albanezii joacă îndrăzneţ. Ar fi păcat ca aventura remarcabilă a Albaniei la acest turneu să se încheie aici, mai scrie Telegraph.

La rândul său, The Guardian scrie că Albania a eliminat România cu sclipiri de creativitate şi o apărare invincibilă. Selecţionerul Giovanni De Biasi, care a primit cetăţenia albaneză după ce a calificat echipa la primul turneu internaţional, poate să şi candideze la preşedinţie după această victorie, adaugă cotidianul britanic.

Citiți și: 
EURO 2016 | România - Albania 0 - 1. Tricolorii, eliminaţi de la Campionatul European
EURO 2016 | Franța – Elveția 0 - 0. Ambele echipe se califică în optimile de finală
Anghel Iordănescu: Regretăm rezultatul, dar nu e o seară aşa neagră; nu pot să fiu supărat pe jucătorii noştri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri