România, locul 76 la Paralimpice, cu o medalie de bronz

Data publicării:
EchipaParalimpica

România a ocupat locul 76 în clasamentul pe medalii al Jocurilor Paralimpice de la Rio, cu o medalie de bronz, cucerită de judoka Alex Bologa, scrie News.ro.

EchipaParalimpica

România a fost la egalitate cu Insulele Capului Verde, Mozambic, Filipine, Pakistan, Indonezia, Arabia Saudiită şi Sri Lanka.

Cele mai multe medalii le-a obţinut China, 239, dintre 107 de aur, 81 de argint şi 51 de bronz. Delegaţia chineză a fost urmată de cea din Marea Britanie, cu 64 de medalii de aur, 39 de argint şi 44 de bronz (147) şi de cea a Ucrainei, 41-37-39, 117 în total.

Începute la 7 septembrie, Jocurile Paralimpice s-au încheiat duminică, pe Stadionul Marcana. Spectacolul a fost asigurat de cântăreţi şi dansatori, iar focurile de artificii au luminat cerul oraşului Rio. În cadrul festivităţii a fost comemorat sportivul iranian Bahman Golbarnezhad, care a încetat din viaţă după ce a căzut în timpul unei probe de ciclism.

România a fost reprezentată la Rio de 12 sportivi: Florentina Hriscu (aruncarea discului), Florin Cojoc (săritură înălţime), Mihaela Lulea (para-canoe), Iulian Şerban (para-canoe), Eduard Novak (ciclism), Olah Attila (ciclism), Alexandru Bologa (judo pentru nevăzători), Naomi Ciorap, Samuel Ciorap, Octavian Ilina (înot), Makszin Dacian (tenis de masă) şi Bobi Simion (tenis de masă).

Jocurile Paralimpice reprezintă cea mai importantă competiţie pentru persoane cu dizabilităţi. La ediţia din acest an au participat sportivi din 176 de ţări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri