Rusia a anunțat lotul pentru Euro 2016: printre cei 23 de jucători se numără și un german

Data publicării:
57415b7f95f9cf4429ba2c35

 

Cel din urmă nici măcar nu are cetățenie rusă și a făcut parte din aproape toate loturile de tineret ale Germaniei, jucând două meciuri - ambele amicale - și la echipa mare a nemților, cu Ecuador și Olanda.

Dacă brazilianul Marinato, în Rusia din 2007, a fost naturalizat rus, Neustadter, în vârstă de 28 de ani, născut în Ucraina, la Dnipropetrovsk, nu are cetățenie rusă, cu 19 zile înaintea turneului final din Franța, scrie digisport.ro

Oficialii federației de la Moscova i-au dat asigurări selecționerului Slutsky că fundașul german va avea pașaport rus în câteva zile și va putea fi folosit la Euro 2016.

Opt jucători de la campioană, zero de la vicecampioană

Leonid Slutsky, selecționerul Rusiei și, totodată, tehnicianul lui CSKA Moscova, proclamată ieri campioană, a selecționat opt jucători de la echipa sa de club și niciunul de la FC Rostov, echipă care a terminat pe locul 2, fiind surpriza sezonului, și care a luptat la titlu până în ultima etapă.

Printre surprizele lotului de 23 al naționalei Rusiei se pot număra absențele „veteranilor” Yuri Zhirkov (Zenit) și golgheterul all-time al naționalei, cu 30 de goluri, Alexander Kerzhakov (FC Zurich).

Ruşii au anunţat, printr-un comunicat de presă, că o inflamaţie a tendonului lui Ahile a făcut ca Zhirkov, în vârstă de 32 de ani, să nu prindă lotul pentru Franţa. Kerzhakov, în vârstă de 33 de ani, va rata turneul final după ce a fost nevoit să plece de la Zenit în prima parte a sezonului, după un conflict cu antrenorul Andre Villas-Boas. Kerzhakov a fost împrumutat la FC Zurich, ultima clasată în Super Liga din Elveţia.

La turneul final din Franţa, Russia este în Grupa B, alături de Anglia, Slovacia şi Ţara Galilor.

Lotul Rusiei la Euro:

Portari: Igor Akinfeev (CSKA), Guilherme Marinato (Lokomotiv), Yuri Lodygin (Zenit St Petersburg).

Fundași: Alexei Berezutsky (CSKA), Vasili Berezutsky (CSKA), Sergei Ignashevich (CSKA), Dmitri Kombarov (Spartak Moscow), Roman Neustadter (Schalke 04), Georgi Schennikov (CSKA), Roman Shishkin (Lokomotiv), Igor Smolnikov (Zenit)

Mijlocași: Igor Denisov (Dinamo Moscova), Alan Dzagoev (CSKA), Denis Glushakov (Spartak), Alexander Golovin (CSKA), Oleg Ivanov (Terek Grozny), Pavel Mamaev (Krasnodar), Alexander Samedov (Lokomotiv), Oleg Shatov (Zenit St. Petersburg), Roman Shirokov (CSKA)

Atacanți: Artem Dzyuba (Zenit St. Petersburg), Alexander Kokorin (Zenit St Petersburg), Fedor Smolov (Krasnodar)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri