Spaniolii compară România cu Grecia din 2004. „Va fi echipa care va primi gol cel mai greu”

Data publicării:
tricolori nationala fotbal crop-1

 

„Este o echipă construită în jurul unei defensive puternice. Puţină lume crede că va avea succes, dar abilitatea de a împiedica adversarul să înscrie o propulsează printre echipele cele mai greu de doborât, în Franţa”, notează marca.com.

Adversarele din grupă, Franţa, Albania şi Elveţia ştiu că va fi o realizare să marcheze în poarta României, ţinând cont că tricolorii sunt neînvinşi din 2014, perioadă în care au disputat 15 meciuri, în 12 dintre ele nefiind nevoiţi să scoată mingea din plasă.

„Ideea este să nu primeşti gol şi după aceea să ai ocazii de a marca. Cel mai important lucru este apărarea. Se poate compara cu echipa construită de Diego Simeone la Atletico. Cel mai important lucru în fotbal este să nu primeşti gol”, a declarat Raţ, după amicalul cu Spania, încheiat la egalitate, 0-0.

Ibericii notează şi problemele ofensive ale selecţionerului: România a marcat doar 11 goluri în cele 10 meciuri din preliminarii.

Programul meciurilor din Grupa României de la Euro:

10 iunie: Franţa - România
11 iunie: Albania - Elveţia

15 iunie: România - Elveţia
15 iunie: Franţa - Albania

19 iunie: Elveţia - Franţa
19 iunie: România - Albania

Oamenii de fotbal sunt critici cu Anghel Iordănescu, despre care consideră că refuză să înlocuiască oamenii vechi de la naţională, care nu mai sunt folosiţi prea mult la echipele de club. „Generalul” încearcă să aducă sânge proaspăt la echipă, prin convocările unor jucători precum Nicolae Stanciu, Florin Tănase şi Andrei Ivan.

În 2004, Grecia a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului. Elenii au câştigat Campionatul European: au ieşit dintr-o grupă cu Spania, Portugalia şi Rusia, după care au învins Franţa, Cehia şi Portugalia cu acelaşi scor, 1-0.


România - Republica Democrată Congo se va disputa pe 25 mai, de la ora 21:00, pe stadionul din Saint-Vincent și va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

România - Ucraina se joacă duminică, 29 mai, cu o zi înainte de finalul cantonamentului din Italia, de la ora 20:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri