Violențele continuă la Euro 2016. Confruntări între francezi și nord-irlandezi

Data publicării:
Cku25wHXAAA3ZMx

O stradă pietonală din centrul vechi al oraşului Nisa s-a transformat în câmp de luptă. Un grup de huligani francezi a atacat mai mulţi suporteri nord-irlandezi veniţi în metropola de pe Coasta de Azur pentru meciul pe care naţionala lor îl dispută astăzi cu Polonia.

De la insulte şi provocări, situaţia a degenerat într-un conflict deschis. Pe post de muniţie s-au folosit sticle şi mobilier de la terasele barurilor.

UEFA a anunţat deschiderea unei anchete după trei zile în care fanii englezi şi ruşi s-au vânat reciproc şi s-au bătut la Marsilia. Totul a culminat cu violenţe chiar în tribune la meciul celor două reprezentative de fotbal.

Imaginile filmate de amatori par să arate cum suporterii ruşi îi fugăresc pe cei englezi la finalul partidei de pe stadionul Velodrome, încheiată cu scorul de 1 - 1.

Şi asta după ce, cu câteva ore înaintea meciului, galeriile se bătuseră pe străzile din Marsilia. Situaţia a fost atât de tensionată încât forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene.

„Am văzut cum se băteau fanii englezi şi ruşi. Au vandalizat mai multe terase. Au aruncat unii în alţii cu scaune, cu pahare, cu mese, cu tot ce au avut la îndemână”, a relatat un martor.

„Când au dat cu gaze lacrimogene, ne-am adăpostit în restaurant alături de angajaţi”, a spus un alt martor.

La Marsilia, atmosfera a rămas tensionată până târziu în noapte. Cordoanele de poliţie au împânzit zona stadionului Velodrome şi i-au împrăştiat pe fanii ruşi şi englezi cât mai departe unii de ceilalţi pentru a evita noi incidente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri