A doua tragedie pentru medicul lui Dinamo

Data publicării:
cristi-neamtu-universitatea-craiova

Cristi Neamţu era rezervă de portar la Universitatea Craiova. În cantonamentul din Cipru din 2002 un coechipier l-a lovit cu genunchiul în mandibulă, din greşeală. A ajuns la spitalul din Larnaca în stare critică şi a murit după o săptămână de comă. Mama lui dă vina pe Liviu Bătineanu, medicul de atunci al echipei, care între timp a ajuns la Dinamo.

Când Cristi a fost lovit pe teren, medicul Bătineanu nu era pe stadion. Retrăiesc momentele de acum 14 ani, de când Cristi a murit pe terenul din Cipru. Asemănarea este la primul ajutor acordat. Probabil că acelaşi motiv a fost şi la acel fotbalist şi la băiatul meu. S-a greşit”, spune Ioana Ciubota, mama lui Cristi Neamţu.

Femeia nu este nici acum sigură că pentru fiul ei s-a făcut, acum 14 ani, tot posibilul ca să fie salvat: „În loc să anunţe ambulanţa, au preferat să-l ducă pe Cristi la spital cu autocarul cu care venise la antrenament”.

Medicul spune că decizia de atunci a scurtat timpul în care fotbalistul de 19 ani a ajuns în îngrijirea medicilor.

„Să se câştige timp. Eram în Cipru, nu ştiu cum venea ambulanţa, nu ştiu de unde, nu ştiu cum o sunam, nu existau telefoane mobile... Sau existau, dar... Nu ştiu. În momentul acela mă îndreptam spre stadion pentru că a trebuit să mă ocup de problemele administrative şi am fost anunţat exact când să intru pe poarta terenului că pe poarta cealaltă a plecat un autocar cu Cristi la spital”, spine Liviu Bătineanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri