Adrian Mutu se retrage

Data publicării:
adrian mutu GettyImages-108859741

La 35 de ani, Adrian Mutu a decis să pună ghetele în cui. Campion cu Dinamo şi desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist al anului în România, Mutu mai are în palmares şi un titlu de campion în Serie A, cu Juventus.

Briliantul face parte din grupul select al jucătorilor care au înscris peste 100 de goluri în campionatul italian. Cea mai bună perioadă a carierei a petrecut-o la Fiorentina, unde a rămas unul dintre idolii suporterilor de pe Artemio Franchi.

La echipa naţională a adunat 77 de selecţii şi a marcat 35 de goluri. Este cel mai bun marcator, la egalitate cu Gheorghe Hagi. EURO 2000 şi EURO 2008 sunt cele două turnee finale la care a participat alături de tricolori.

Am trăit un vis foarte frumos şi vreau să-i asigur de imensa mea recunoştinţă pe toţi cei care m-au ajutat în viaţă şi în meseria pe care am avut-o. Un vis care a fost posibil datorită multor echipe, de la FC Argeş la Dinamo şi până la Inter, de la Verona la Parma, de la Chelsea la Juventus, de la Cesena la Ajaccio, trecând pe la Petrolul, Pune şi, în sfârşit, Târgu Mureş. În mod special, însă, vreau să mulţumesc Fiorentinei şi, în primul rând, evident, naţionalei mele, cea a României, unde sunt încă cel mai bun marcator din toate timpurile, cu 35 de goluri”, a fost mesajul Briliantului pentru cei care i-au fost alături în cei 20 de ani de carieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri