Anchetă FIFA | Pariuri suspecte în preliminariile CM 2018

Data actualizării: Data publicării:
fifa rusia 2018 logo

Preliminariile europene pentru Cupa Mondială din 2018 au început de puțin timp, dar problemele deja au apărut și FIFA a demarat o anchetă de urgență cu privire la un meci din noua campanie de calificare, suspect că ar fi fost trucat pentru pariuri, scrie digisport.ro.

fifa rusia 2018 logo

Este vorba de întâlnirea dintre Lituania și Malta, disputată pe 11 octombrie și câștigată de gazde cu 2-0. Englezii de la The Sun on Sunday au publicat un material în care au scris că Malta ar fi trebuit să piardă la scor meciul din Lituania. În cadrul articolului, portarul maltez Andrew Hogg a povestit că, la pauza partidei, un oficial FIFA a intrat în vestiar și le-a transmis lui și colegilor săi că există semnale puternice că meciul va fi trucat.

Forul mondial a deschis o anchetă de urgență. Deocamdată, nu a fost acuzat vreun oficial sau vreun jucător în acest caz.

„M-am simțit foarte ciudat și inconfortabil. Practic, mă simțeam acuzat de blat. Știam că nu am făcut nimic greșit și nu aveam nici cea mai mică idee despre ce vorbește. N-am avut ce să fac la goluri. Am avut 3-4 parade bune în meci, care demonstrează că am încercat să dau tot ce-i mai bun din mine și nu am nimic de ascuns”, a spus Hogg, potrivit tabloidului britanic.

În acel meci, Malta a rezistat până cu un sfert de oră înainte de final. Lituanienii au deschis scorul în minutul 75, prin Cernych, iar Novikovas a stabilit scorul final de 2-0 dintr-o lovitură de la 11 metri, în minutul 84.

Malta si Lituania fac parte din Grupa F a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din Rusia, acolo unde Lituania e pe locul al doilea, cu 5 puncte, la 7 în spatele liderului Anglia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri