Antrenorul campioanei Leicester City, acum un an: Obiectivul nostru este să nu retrogradăm

Data publicării:
ranieri

Pentru noi este important să ne îndeplinim obiectivul de a menține Leicester în Premier League”, spunea Claudio Ranieri, în august 2015.

Întrebat dacă nu și-a propus să ducă echipa în Champions League sau măcar în Europa League, antrenorul a început să râdă: „Nu este posibil acum, încet-încet, patronul nostru vrea să facă lucruri bune, dar fără grabă. Vrea să rămânem în Premier League an de an, să construiască o echipă bună și apoi, încet-încet, să concurăm cu echipele mai mari”.

La 64 de ani, Claudio Ranieri, antrenor dat afară de la Chelsea în 2004, a cucerit primul titlu din carieră. Este al optulea antrenor care devine campion în Premier League şi al treilea italian, dupăCarlo Ancelotti (Chelsea) şi Roberto Mancini (Manchester City).

Leicester a devenit cea de-a 24-a campioană a Angliei şi a şasea din era Premier League, după Manchester United, Blackburn Rovers, Arsenal, Chelsea şi Manchester City. Totodată, este prima echipă care cucereşte titlul în premieră, de la Nottingham Forest, în 1978.

„Vulpile” au câştigat titlul la doi ani după ce au promovat de pe primul loc în Championship. Ultima echipă care a reuşit o astfel de performanţă a fost Leeds United, la începutul anilor '90.

Cu al patrulea cel mai mic buget din Premier League la startul sezonului, Leicester a făcut un campionat remarcabil, din toate punctele de vedere. A pierdut doar trei meciuri, iar vedetele sale,Jamie Vardy şi Riyad Mahrez, au fost desemnaţi câştigători în anchetele privind jucătorul sezonului realizate de asociaţia fotbaliştilor profesionişti, respectiv asociaţia jurnaliştilor sportivi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri