Arena Naţională, al șaptelea gazon în 5 ani

Data publicării:
gazon

Firma de mentenanţă care se ocupă de Arena Naţională din Bucureşti a început, la startul acestei săptămâni, înlocuirea actualului gazon de pe stadionul care a costat peste 230 de milioane de euro, scrie digisport.ro.

gazon

Toată lucrarea se va încheia pe 14 octombrie, urmând ca pe 16 octombrie să se dispute meciul Steaua-Gaz Metan Mediaş, de la ora 20:30, în direct pe Digi Sport 1.

„Suprafaţa de joc a fost decopertată şi a fost înlocuit substratul de nisip, 5-6 centimetri, cu unul nou, foarte fin. Conform contractului de mentenanţă pe care îl avem cu Primăria Capitalei, gazonul trebuie schimbat o dată pe an, dar până la urmă totul ţine de numărul meciurilor care au loc pe el. Dacă întreţinerea ajunge să fie prea scumpă, atunci normal că e mai rentabil să fie schimbat gazonul”, a declarat pentru Digi Sport Cristian Costea, reprezentantul firmei care asigură mentenanţa Arenei Naţionale.

Această acţiune reprezintă cea de-a 7-a schimbare a gazonului pe care primul meci care s-a disputat a fost România-Franţa 0-0, în septembrie 2011. După ce au fost achiziţionate cele două sisteme care ajută la întreţinere, cel de sub gazon, folosit pentru aerare, fertilizare şi drenaj, şi cel de suprafaţă, pentru fotosinteză, durata de viaţă a gazonului pe Arena Naţională este de aproximativ un an. Schimbarea este estimată la aproximativ 200.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri