Astra Giurgiu a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor

Data publicării:
sumudica

 

Antrenorul Astrei, Marius Șumudică / FOTO: digisport.ro

Golurile au fost marcate de Andreas Cornelius (minutele 14 și 45+2) și Federico Santander (34).

La prima sa participare, Astra a părăsit rapid Liga Campionilor, după ce miercuri nu a pus deloc probleme unui adversar net superior, care după desfășurarea partidei ar fi trebuit să se impună la o diferență mai clară. Echipa din Giurgiu va juca acum în play-off-ul Europa League, urmând să afle vineri pe cine va întâlni.

Astra, cu un început slab de sezon, a fost o echipă fantomă în meciul de la Copenhaga, disputat pe un teren umed, la mai puțin de 20 de grade Celsius. Campioana României a acuzat absența lui Denis Alibec, iar fundașul Fabricio, ce ar fi trebuit să suplinească plecarea lui Valerică Găman, a avut o evoluție modestă.

FC Copenhaga a avut o șansă bună în minutul 12, când Silviu Lung jr a intervenit la șutul lui Cornelius.

Deschiderea scorului a venit după două minute și a fost opera aceluiași Cornelius, cu o lovitură de cap de la marginea careului mic, după o centrare de pe dreapta a lui Ankersen.

În minutul 18, Joergensen a ratat desprinderea pe tabela de marcaj, pentru ca în minutul 22 Delaney să irosească o șansă imensă, pe fondul slăbiciunilor arătate de apărarea campioanei României.

Lung jr a avut o intervenție foarte bună în minutul 30, în fața lui Verbic, dar nu a mai putut face nimic în minutul 34, când Fabricio a respins un șut al lui Augustinsson, iar mingea a ajuns la Santander, ce a înscris cu sânge rece.

Trei minute mai târziu, Cornelius, cu o nouă lovitură de cap, a fost aproape de realizarea dublei. După alte două minute, Junior Morais a salvat in extremis în fața lui Delaney.

Astra a fost destul de periculoasă în minutul 44, la incursiunea lui Teixeira, când Niculae nu a reușit să agațe mingea.

Lung jr, de departe cel mai bun jucător al echipei sale, și-a mai salvat o dată echipa la lovitura de cap a lui Delaney din primul minut de prelungire al primei reprize. La cornerul ce a urmat, executat de Augustinsson, Cornelius a izbutit în fine dubla, tot cu capul.

Astra a început cu atacuri timide actul secund, însă Cornelius a înscris din nou în minutul 50, golul fiind anulat, corect, pentru ofsaid.

Goalkeeperul echipei din Giurgiu s-a remarcat din nou în minutul 55, în fața lui Verbic. Două minute mai târziu, gazdele au cerut penalty la intervenția lui Lovin. Santander își putea trece și el în cont dubla, dar șutul său a lovit bara (66).

FC Copenhaga, o echipă solidă, cu un joc direct pe poartă, a redus apoi turația, în fața unui adversar incapabil de o replică articulată, ce nu și-a creat nicio adevărată ocazie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri