Barcelona l-a dat în judecată pe Neymar

Data actualizării: Data publicării:
neymar psg_fb psg

Telenovela plecării lui Neymar de la FC Barcelona la Paris St. Germain este departe de a se fi încheiat. Clubul catalan l-a dat în judecată pe atacantul brazilian, solicitând despăgubiri de aproape 10 milioane de euro, pentru încălcarea contractului dintre cele două părţi, transmite Digi Sport.

Bercelona anunță într-un comunicat că l-a reclamat pe Neymar la FIFA, solicitându-i fotbalistului despăgubiri de 8,5 milioane de euro, plus o dobândă de 10%, ceea ce ar duce suma datorată la 9,3 milioane de euro.

Vicecampioana Spaniei susţine că suma respectivă reprezintă bonusul primit de sud-american după semnarea unui nou contract cu clubul, în luna iulie a anului trecut. Înţelegerea era valabilă până în 2021, iar catalanii susţin că aceasta a fost încălcată unilateral, prin transferul la PSG.

În cazul în care jucătorul nu va achita suma solicitată, Barcelona cere ca aceasta să fie plătită de PSG, echipa care a plătit 222 de milioane de euro pentru transferul lui Neymar în această vară. Preţul record a dat naştere la numeroase polemici, iar francezii au fost acuzaţi că nu respectă fair-play-ul financiar, relaţiile dintre cele două cluburi fiind, pe cale de consecinţă, foarte reci.

De altfel, debutul brazilianului în Ligue 1 a fost amânat din cauza faptului că vicecampioana Franţei nu a primit la timp documentele necesare pentru ca jucătorul să poată fi folosit.

Acţiunea Barcelonei vine în contextul în care, după meciul din weekend, în care PSG s-a impus cu 6-2 în faţa lui Toulouse, Neymar, autorul unei "duble", a criticat conducerea catalanilor.

„Când am venit la Barcelona, totul a fost bine la început, dar apoi... Sunt acolo manageri care nu ar trebui să fie. Fanii merită mult mai mult”, a spus fostul jucător de pe Camp Nou.

În cele două partide disputate în tricoul lui PSG, Neymar a marcat deja de trei ori şi a oferit trei pase decisive. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri