Băsescu ar fi degradat generalii care i-au luat marca Steaua lui Becali

Data publicării:
traian_basescu_PG_00_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că generalii MApN au reuşit să şteargă din fotbalul european numele respectat şi de tradiţie Steaua Bucureşti, în urma litigiului cu gruparea patronată de Gigi Becali. Pentru acest lucru, Băsescu le-ar împuţina stelele de pe umăr generalilor.

traian_basescu_PG_00_INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Armata a declanşat un război crâncen în justiţie cu Gigi Becali şi echipa lui de fotbal. Obiectivul declarat fiind acela de a înfiinţa o nouă echipă a armatei care să recupereze gloria din vremea CCA-ului lui Voinescu, Toma, Constantin, Apolzan, Sorin Avram, Pavlovici, Cacoveanu sau Creiniceanu şi a Stelei lui Duckadam, Lăcătuş, Belodedici, Piţurcă, Boloni, Iovan, Bumbescu, Bălan, Majearu, Balint sau Iordănescu. Şi care ar fi obiectivul? O nouă echipă departamentală? Asta nu se poate în fotbalul profesionist. Cred cumva generalii că vor mai putea transfera fotbalişti prin încorporare sau dându-le grade militare la apelul de seară? Nici asta nu se mai poate. Până una alta, ce au reuşit generalii a fost să şteargă din fotbalul european numele respectat şi de tradiţie Steaua Bucureşti. Pentru isprava asta eu v-aş cam împuţina stelele de pe umeri domnilor generali. Oare nu se găseşte un om lucid (Şeful Statului Major al Armatei sau Ministrul Apărării) care să le spună generalilor roşi de pasiunea reînfiinţării unei echipe de fotbal că problemele lor sunt legate apărarea ţării, de dotarea armatei, de situaţia trupelor din Afganistan, de situaţia de securitate din Marea Neagră sau de la frontiera de Nord şi de Est? Armata trebuie să înţeleagă faptul că fotbalul bugetar s-a încheiat şi că fotbalul de performanţă a devenit o afacere privată. A…Nu vă place farfaraua Gigi Becali ? Nici mie, dar asta este altă socoteală…până una alta, el finanţează echipa din banii lui şi nu de la bugetul de stat”, a afirmat Băsescu, într-o postare pe contul lui de Facebook, sub titlul „Greu de înţeles ce vor generalii.

Citiți și: 
Surpriză: Ce culori a înregistrat Becali pentru FCSB la Ligă și unde are echipa sediul

În data de 21 decembrie 2016, în litigiul cu Clubul Sportiv al Armatei, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele Steaua şi Steaua Bucureşti în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF). Joi, membriii Comietului Executiv al FRF au acceptat solicitarea FC Steaua de schimbare a denumirii echipei în Fotbal Club FCSB SA.

CSA Steaua a anunţat înfiinţarea secţiei de fotbal, iar echipa de seniori va fi înscrisă în competiţiiel AMF, pentru sezonul viitor.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri