Benjamin Mendy, fotbalistul vedetă de la Manchester City, acuzat de viol și agresiune sexuală după ce trei tinere au depus plângere

Data actualizării: Data publicării:
benjjamin mendy alergand
(FILES) In this file photo taken on August 07, 2021 Manchester City's Portuguese midfielder Bernardo Silva (L) and Manchester City's French defender Benjamin Mendy (R) run with the ball during the English FA Community Shield football match between Manchester City and Leicester City at Wembley Stadium in north London on August 7, 2021. Manchester City footballer Benjamin Mendy has been charged with rape and sexual assault, police have said. The 27-year-old, who also plays for the French national team, is due to appear in court on August 27 charged with four counts of rape and one count of sexual assault, a spokesman for Cheshire Police said.,Image: 628905332, License: Rights-managed, Restrictions: NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Benjamin Mendy, fundașul lui Manchester City, a fost pus oficial sub acuzare, joi, pentru viol și agresiune sexuală, fapte ce s-ar fi petrecut în Cheshire, în nord-vestul Angliei, între octombrie 2020 și august 2021, după ce trei tinere cu vârsta de peste 16 ani au depus plângeri. Benjamin Mendy a fost reținut și va rămâne în custodia poliției cel puțin până vineri, când va apărea în fața judecătorilor. 

Fundașul în vârstă de 27 de ani este vizat de patru capete de acuzare pentru viol și unul pentru agresiune sexuală, a anunțat poliția din Cheshire.

Într-o declarație publicată pe site-ul clubului, Manchester City precizează că Benjamin Mendy a fost suspendat până la finalizarea anchetei. „Chestiunea face obiectul unei proceduri legale și, prin urmare, clubul nu poate face alte comentarii până când acest proces nu se va încheia”, se spune în declarația clubului.

Fundașul stânga joacă din 2017 pentru campioana sezonului trecut al Premier League. El a fost transferat de la Monaco pentru suma de 52 de milioane de lire sterline, o sumă record pentru un fundaș la acel moment.

Fotbalistul face parte și din naționala Franței.

Nu este pentru prima oară când vedete ale fotbalului internațional se confruntă cu acuzații de viol.

În martie anul acesta, Robinho, fostul fotbalist brazilian de la Real Madrid, Manchester City și AC Milan, a fost condamnat în apel de un tribunal italian la 9 ani de închisoare cu executare pentru viol. Și marele Cristiano Ronaldo s-a confruntat cu astfel de acuzații, dar a fost absolvit în 2019 de justiția americană, pentru că acuzațiile nu au putut fi probate.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri