Berlusconi a vândut AC Milan unor investitori chinezi

Data actualizării: Data publicării:
berlusconi

Clubul AC Milan a fost cedat unor investitori chinezi în frunte cu omul de afaceri Li Yonghong. După 31 de ani, omul de afaceri şi fostul premier italian Silvio Berlusconi renunţă la conducerea unuia dintre cele mai de succes cluburi din Italia.

berlusconi

Societatea lui Berlusconi, Fininvest, care administra clubul, a anunţat că a finalizat cesiunea a 99,93 la sută din acţiuni către Rossoneri Sport Investment Lux, o firmă din Luxemburg, înfiinţată de investitorii chinezi.

Valoarea tranzacţiei este de 740 de milioane de euro.

„Mulţumesc lui Berlusconi şi Fininvest pentru încredere, dar şi fanilor pentru răbdare, de astăzi construim viitorul”, a declarat Li Yonghong, potrivit Gazzetta dello Sport.

Berlusconi conducea AC Milan din 1986, în acest timp echipa având opt titluri de campioană naţională în palmares şi cinci trofee ale Cupei Campionilor Europeni/Ligii Campionilor. Primul succes din CCA, în perioada Berlusconi, a fost obţinut după o finală cu Steaua, câştigată cu 4-0, în 1989.

Ultimul titlu din Serie A deţinut de AC Milan datează din 2011, anul trecut echipa încheind pe locul opt.

Milan are în plamares 18 titluri în Italia, cinci trofee ale Cupei Italiei, şapte ale CCE/LC, două ale Cupei Cupelor, cinci ale Supercupei Europei, trei ale Cupei Intercontinentale şi unul al Cupei Mondiale a cluburilor.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri