Campioana României a câștigat primul meci jucat după ce instanţa supremă a decis că marca Steaua aparţine MApN

Data publicării:
stadion steaua crop mediafax 1

FOTO: digisport.ro

Actualizare 20.00. Steaua a câștigat, scor 1-0, meciul disputat duminică împotriva celor de la CSMS Iași, prin golul lui Lukasz Szukala din minutul 95. A fost primul meci disputat de echipa din Ghencea după ce judecătorii Curtii Supreme au decis că marca Steaua aparţine Ministerului Apărării Naţionale.


Pentru echipa din Ghencea, decizia justiției înseamnă că sportivii nu vor mai putea juca în tradiționalul echipament roș-albastru. Ei vor veni îmbrăcați în tricourile de desplasare, cele de culoare galben electric. Fotbaliștii nu vor mai avea însemnul „Steaua” pe tricouri, ci doar numele sponsorilor.

Brandul Steaua nu va putea fi asociat cu echipa. Variantele ar fi ca brandul, care aparține acum MapN, să fie plătit sau echipa să își schimbe numele. Cele mai uzuale variante ar fi CS Steaua sau FC Steaua.

Steaua joacă în această seară, de la ora 18.00, cu CSMS Iași. Detalii, aici.

O istorie de peste cinci decenii

53 de ani sub numele de Steaua Bucureşti şi 57 de tradiţie fotbalistică. 25 de de titluri de campioană, 21 de cupe şi șase supercupe ale României. Perfromanţe greu de egalat, care nu i-au împiedicat însă pe judecători că dea cea mai mare lovitură de imagine clubului de fotbal.

Este un club care a facut enorm pentru România și nu este bine pentru noi”, spune Gheorghe Hagi.

Hagi este de departe cel mai cunoscut fotbalist pe care brandul Steaua l-a vândut.

Înființat în 1947, clubul a aparținut Armatei române. Prima perioadă de glorie a venit repede, în anii 50. A fost deceniul în care Steaua a câștigat de cinci ori campionatul și de șase ori Cupa României.

Steaua a dat marea echipă de fotbal la sfârșitul anilor 80. În 1986 a câștigat Cupa Campionilor Europeni.

Iar în următorii trei ani a jucat încă o semifinală și o finală a celei mai consacrate competiții internaționale de fotbal.

După Revoluţie sigla echipei se schimbă, iar în 1998 echipa este preluată de Viorel Păunescu. Patru ani mai târziu, George Becali devine acţionar majoritar şi preia echipa, brandul Steaua Bucureşti şi culorile roş-albastre. Refuză să plătească Armatei pentru folosirea brandului şi însemnele clubului. Este motivul pentru care în urmă cu trei ani este dat în judecată pentru folosirea ilegală a însemnelor clubului. Reprezentanţii Ministerului Apărării câştigă procesul.

Nu aduce atingere palmaresului, istoricului echipei, locului din Liga 1”, subliniază avocatul care a reprezentat Steaua Bucureşti, Cătălin Ciubotă.

Luni reprezentanţii clubului din Ghencea vor merge la negocieri cu noii proprietari ai brandului Steaua, Ministerul Apărării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri