Christoph Daum: Naturalizarea jucătorilor, o variantă. Multe naţiuni fac asta

Data publicării:
christoph daum

„Multe naţiuni naturalizează jucători. Îl vedem la Germania pe Boateng care nu arată ca un neamţ obişnuit, la fel avem jucători polonezi. Sunt multe ţări care apelează la jucători care au legături strânse cu acea ţară. Naturalizarea unor jucători este una dintre posibilităţile pe care le voi lua în considerare. Nu pot să dau nume, dar cu ajutorul echipei de scouting îi vom descoperi pe cei care pot aduce un avantaj echipei naţionale şi pot ajuta prin performanţele lor”, a spus germanul.

Daum a dezvăluit şi care vor fi primele lucruri pe care vrea să le schimbe la naţională: „Nu are legătură doar cu naţionala României, dar în principal doresc să aduc fitness, disciplină tactică şi, al treilea rând, de un spirit de echipă de nezdruncinat. Acestea sunt elementele pe care le consider de bază. Avem nevoie de jucători puternici din punct de vedere fizic, dar şi mental, care să dea totul pentru fotbalul românesc, cu spirit de echipă de nezdruncinat din prima până în ultima secundă”, a spus Christoph Daum.

Antrenorul în vârstă de 62 de ani a dezvăluit şi cum îi vrea aşezaţi în teren pe „tricolori” în preliminariile Mondialului din 2018.

„Trebuie să jucăm flexibil. Nu pot să spun că voi juca 4-4-2 sau 4-3-2-1. Am experienţă în ultimii ani cu 4-3-2-1, dar există interpretări diverse pe care le voi elabora cu jucătorii”, a mai spus Daum.

Fostul antrenor al lui Leverkusen, Stuttgart şi Beşiktaş a promis că va încerca să înveţe limba română.

„O să am nevoie de timp pentru a vorbi româneşte. Dacă acesta este obiceiul aici să vorbesc româneşte, voi învăţa foarte repede limba română. În majoritatea timpului voi fi în România. Practic două treimi dintr-un an voi locui aici, dar şi când nu voi fi aici voi fi activ pentru echipa naţională în străinătate. Toată energia mea va fi dedicată României, familia mea va fi pe planul doi. Fotbalul este viaţa mea, e parte din mine, nu e doar o slujbă”, a mai declarat germanul.

Christoph Daum a semnat un contract valabil doi ani cu echipa naţională, iar obiectivul său principal este calificarea la Cupa Mondială din 2018, din Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri