CM 2014. 14 tineri au fost arestați în Curitiba. Croații, în silenzio stampa după ce au fost fotografiaţi nud

Data publicării:
croati goi

Sute de tineri au vandalizat oraşul Curitiba în timpul partidei dintre Iran și Nigeria. Supăraţi pe suma colosală pe care guvernul a cheltuit-o cu organizarea Campionatului, manifestanţii au distrus mai multe autobuze şi sediile unor bănci. Poliţia nu a folosit gaze lacrimogene, însă a arestat mai mulţi manifestanţi pentru tulburarea ordinii publice.

Proteste au fost au avut loc şi în oraşul Natal unde s-a desfăşurat meciul dintre SUA şi Ghana.

„Ne cerem drepturile prin acest protest. Guvernul nu este îngrijorat că în Natal au loc alunecări de teren şi că sunt oameni fără case. Guvernul este mai interesat de siguranţa americanilor care au venit pe stadion. Nu vor decât să îi impresioneze pe turişti”, a spus o studentă.

Fotbaliştii din Croaţia au fost fotografiaţi nud

În timp ce brazilienii protestează faţă de costul enorm al Turneului Mondial de Fotbal, reprezentativa Croaţiei a intrat în silenzio stampa după ce fotbaliştii au fost filmaţi goi puşcă la o piscină, după meciul din deschidere cu Brazilia.

Dacă selecţionerul a luat foc atunci când a văzut pozele, mulţi croaţi consideră că astfel ţara lor a devenit mai cunoscută.

„Nu au făcut nimic rău şi sunt foarte mândru că ne-au făcut astfel faimoşi. Sper că vom avea motive de mândrie şi cu rezultatele lor de pe teren”, a spus Miroslav Blazevic, fost selecţioner al Croaţiei.

„Aceasta este o formă perfectă de promovare în faţa femeilor. Ele văd cât de frumoşi sunt croaţii. Însă s-a încălcat intimitatea şi astfel de lucruri nu trebuie să se întâmple la Campionatul Mondial de Fotbal”, a spus un cetățean din Croația.

Imaginile cu fotbaliştii croaţi dezbrăcaţi au făcut înconjurul lumii, iar selecţionerul le-a interzis jucătorilor să mai dea interviuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri