CM 2014. Bosnia-Herțegovina învinge Iranul cu 3-1, dar termină grupa pe locul 3

Data publicării:
bosnia digisport

Foto: digisport.ro

Bosnia-Herțegovina, deşi era echipa fără şanse de a merge mai departe, a fost cea care a avut iniţiativa în partida cu Iranul şi Dzeko a ratat prima ocazie în minutul 4, când şutul său a fost deviat în corner. Portarul A. Haghighi a fost la post şi la lovitura de cap a atacantului bosniac (9).

Echipa lui Susic a reuşit să deschidă scorul în minutul 23, prin Dzeko, autorul unui şut de la circa 25 de metri, plasat la colţ: 1-0, potrivit digisport.ro.

Iranul, obligat să câştige pentru a avea şanse de calificare în optimi, a avut o singură ocazie, e drept mare, în prima repriză, o minge trimisă în bară de Masoud Shojaei (24), prea puţin pentru a emite pretenţii.

Bosnia-Herțegovina a marcat în repriza a doua din nou, prin Miralem Pjanic (59) şi a spulberat orice şansă a iranienilor de a ajunge în optimile de finală: 2-0.

Iranienii s-au dovedit a fi neputincioşi, nereuşind să creeze real pericol poarta lui Begovic. Bosnia-Herțegovina s-a menţinut la cârma jocului, fără a forţa prea mult, având asigurată victoria, prima pentru ea la Mondiale.

Iranul a marcat în cele din urmă în minutul 82, prin Reza Ghoochannejhad (82), dar bosniacii au replicat imediat, pe contră, prin fundaşul Avdija Vrsajevic (83): 3-1. 

Bosnia-Herțegovina - Iran 3-1

Au marcat: Edin Dzeko 23, Miralem Pjanic 59, Avdija Vrsajevic 83 / Reza Ghoochannejhad 82

Echipele:

Bosnia-Herțegovina: Begovic - Vrsajevic, Toni Sunjic, Spahic, Kolasinac - Hadzic (Vranjes 61), Pjanic, Besic, T. Susic (Salihovic 79) - Dzeko (Visca 84), Ibisevic

Selecționer: Safet Susic.

Iran: A. Haghighi - Hosseini, Sadeghi, Montazeri, Pooladi - Timotian, Nekounam - Dejagah (Karim 68), Shaojaei (Heydari 46), Haji Safi (Bakhsh 63) - Ghoochanneijhad

Selecționer: Carlos Queiroz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri