CM 2014. Cele mai frumoase 5 goluri marcate în faza grupelor

Data publicării:
282862 282862 robin van persie
5. Xherdan Shaqiri (Elveția - Honduras 3-0)

 

Mijlocașul lui Bayern Munchen, mai mult rezervă la echipa de club, a deschis scorul în partida Elveția - Honduras (3-0), ultima din faza grupelor. Shaqiri șutat cu sete din marginea careului, deși era talonat de doi adversari, iar balonul s-a oprit în vinclul unui Valladares neputincios. A fost al 10-lea gol internațional înscris de Shaqiri (22 de ani), care a încheiat seara cu un "hat-trick" superb. 

4. David Villa (Spania - Australia 3-0)

 

Rezervă în primele două meciuri din grupă ale Spaniei, Villa a jucat în 2014 la ultimul său turneu final din carieră, iar golgheterul all-time al naționalei iberice a deschis scorul în fața "cangurilor" cu un călcâi maiestuos, brevetat de algerianul Madjer. A fost cel mai frumos gol al partidei și unul dintre cele mai spectaculoase din istoria Spaniei la turneele finale mondiale. Villa a debutat la națională în 2005 și a marcat 59 de goluri în 97 de selecții.

3. James Rodriguez (Japonia - Columbia 1-4)

 

Ales cel mai bun jucător din grupele competiției, columbianul a finalizat un atac excelent al echipei sale cu o "scăriță" de mare efect, reușind cel de-al 3-lea său gol la CM 2014. Fotbalist la FC Porto, James Rodriguez are doar 22 de ani și poate spera la un transfer bun după meciurile excelente făcute în Brazilia. Columbia a ieșit din grupă cu 9 puncte strânse, după victoriile cu Japonia, Costa de Fildeș și Grecia.

2. Robin Van Persie (Spania - Olanda 1-5)

 

Spania conducea cu 1-0 înainte de ultima fază a primei reprize, dar Robin Van Persie a scos din joben o execuție memorabilă, cu capul, după centrarea lungă trimisă de Daley Blind. Atacantul lui Manchester United s-a înălțat într-un plonjon spectaculos și, profitând de poziționarea nefericită a lui Iker Casillas, a reușit să marcheze cel de-al 44-lea său gol în tricoul batav. În acest moment are 46.

1. Tim Cahill (Olanda - Australia 3-2)

 

O execuție care nu necesită niciun fel de comentarii. Fost simbol al lui Everton, Cahill (33 de ani) n-a stat prea mult pe gânduri atunci când a primit o centrare de la mare depărtare. Și-a calibrat șutul și a lansat un voleu necruțător, la care Cillessen a fost simplu spectator. Mingea a lovit și transversala înainte să cadă în plasă, o palidă consolare pentru australieni, care au părăsit Cupa Mondială marcând cel mai frumos gol al turneului, dar fără puncte acumulate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri