Coregrafia dinamoviștilor, interzisă la derby-ul cu Steaua

Data publicării:
FOTBAL:CONCORDIA CHIAJNA-DINAMO BUCURESTI, CUPA LIGII (21.07.2014)
National Arena inaintea partidei

Conducerea Stelei a decis să le interzică suporterilor marii rivale să afişeze o coregrafie în tribune. Este o sancțiune pentru farsa pe care fanii dinamoviştilor le-au jucat-o steliştilor la meciul cu Manchester City. Derby-ul Steaua-Dinamo va fi transmis în direct pe Digi Sport 1, sâmbătă, de la ora 21.00.  

Galeria alb-roșilor au voie să îi încurajeze pe fotbaliștii dinamoviști doar cu eșarfe și fulare. Decizia conducerii Stelei nu a fost pe placul galeriei Dinamo. Suporterii și-au dat întâlnire la ora 18.00 în fața stadionului și vor încerca să intre la meci cu veste pentru a face totuși o coregrafie, dar fără materiale pirotehnice. 

De cealaltă parte, steliștii și-au luat toate măsurile de precauție și au înăsprit măsurile de securitate înaintea derby-ului cu Dinamo. Jandarmii au controlat inclusiv vestiarele echipei Dinamo. 

La meci sunt așteptați 35.000 de oameni. 

Farsa jucată de Dinamo marii sale rivale 

Marţi seară, în play-off-ul UCL, suporterii lui Dinamo au pus în practică o farsă istorică. Pe Arena Naţională, chiar fanii Stelei au ajuns să afişeze mesajul „Doar Dinamo Bucureşti”. 

Înainte meciului, Gigi Becali a fost contactat de nişte aşa-zişi suporteri ai Stelei, studenţi în Germania, care au spus că vor să facă o coregrafie 3D memorabilă în tribune. Au susținut că sunt în contact cu o firmă din Germania, care orchestrează astfel de coregrafii, dând ca exemple punerile în scenă de pe stadionul Borussiei Dortmund, din Bundesliga. Ca să fie mai credibili, au făcut chiar şi un site al firmei respective, unul care acum este inactiv.

„În sfârşit, există cineva dintre suporteri care se implică pentru Steaua”, le-ar fi spus Becali. Conform celor care au pus la cale farsa, oferta lor era ca prima coregrafie să fie gratuită, la meciul cu Manchester City, şi abia la următoarele să se discute şi despre bani.

Duminică, materialele au fost introduse cu camionul pe Arena Naţională, iar luni Valeriu Argăseală urma să dea OK-ul final. Prins cu alte probleme, preşedintele Stelei nu a mai fost la stadion, dar oricum farsorii aveau pregătite şi elemente din coregrafia propusă cu care l-ar fi dus de nas pe oficial.

Astfel, în plin meci, fanii Stelei au au afișat mesajul „Doar Dinamo București”. 

The Guardian, ENPS, Fox Sports, Mais Futebol, Record, Globoesporte, Sports Illustrated și La Gazzetta dello Sport sunt doar câteva dintre publicațiile care au scris despre imaginile care au făcut înconjurul lumii și au făcut deliciul rețelelor sociale.

Brazilienii de la O Globo au titrat ”Trolling legendar”, englezii de la The Guardian au scris despre„sabotajul” dinamoviștilor, iar italienii de la Gazzetta dello Sport amintesc că fanii steliști credeau că ridică deasupra capului o coregrafie despre aniversarea a 30 de ani de la finala Cupei Campionilor câștigată la Sevilla în fața Barcelonei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri