Cupa României. Calificare dramatică în semifinale pentru CS U Craiova

Data publicării:
csu craiova

Echipa CS Universitatea Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 6-5, după loviturile de departajare, formaţia Dinamo Bucureşti, în sferturile de finală ale competiţiei. A fost o calificare dramatică, după ce oltenii au rămas în zece oameni, din minutul 63, scrie digisport.ro.

csu craiova

După 120 de minute disputate la Drobeta Turnu Severin, cele două echipe s-au aflat la egalitate, scor 0-0.

În minutul 63, Băluţă (CS Universitatea Craiova) a primit al doilea cartonaş galben după ce l-a lovit cu cotul în faţă pe Filip şi a fost eliminat de arbitrul Ovidiu Haţegan.

La loviturile de departajare, pentru CS Universitatea Craiova au marcat Gustavo, Briceag, Bancu, Calancea, Kelici şi Ivan, iar Screciu a ratat, în timp ce pentru Dinamo Bucureşti au înscris Hanca, Busuladzici, Nistor, St. Filip şi D. Popa.  Patrick Petre şi Danu Spătaru au ratat.

Dinamo a pierdut finala de anul trecut a Cupei României, tot la penaltiuri, în faţa celor de la CFR Cluj.

„În cele din urmă s-a calificat echipa mai bună, nu am ştiut să profităm de omul în plus”, a comentat după meciul de miercuri antrenorul formaţiei Dinamo Bucureşti, Cosmin Contra.  „Am făcut o primă repriză foarte bună, după care nu știu ce s-a întâmplat, mai ales după eliminarea lui Băluță n-am știut să gestionăm această superioritate. Am pierdut multe mingi, i-am băgat în joc pe cei de la Craiova. Cu toate că am lucrat toată săptămâna faza de atac, din păcate n-am reușit să manevrăm mai bine jocul. S-a calificat echipa mai bună, felicitări Craiovei. Noi rămânem acasă și ei merg în semifinale. Ne-am creat ocazii, dar nu băgăm mingea în poartă de 3 meciuri. În atac nu avem traseele pe care le lucrăm la antrenamente. Pierdem foarte multe mingi, jucători cu experiență greșesc foarte multe pase și e greu când se întâmplă asta”, a spus Cosmin Contra, la Digi Sport, în  emisiunea Fotbal Club.

Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, Gheorghe Mulţescu, a declarat, după calificarea în semifinalele Cupei României, că elevii săi au jucat cu inima şi cu sufletul, iar el a rezistat pe banca tehnică cu ajutorul pastilelor. „Am rezistat cu pastile. Băieţii au jucat cu inima şi cu sufletul, au fost extraordinari. Am spart ghionul şi am marcat din penaltiuri, acum vor veni şi golurile din acţiune. Băluţă a luat roşu şi a făcut un meci mai slab, îl aştept să-şi ia revanşa sâmbătă. Ivan nu s-a simţit foarte bine şi de aceea nu l-am băgat între primii cinci la penaltiuri. Îmi asum responsabilitatea pentru ratarea lui Screciu, dar el mi-a zis că vrea să bată", a spus Mulţescu, la Digi Sport.

Calificarea a fost sărbătorită asemenea unui trofeu, la Severin. Fanii au pătruns pe teren imediat ce Andrei Ivan a transformat penalty-ul care i-a trimis pe olteni în penultimul act al competiției.  Deși nu au voie în suprafața de joc, organizatorii nu au putut opri puhoiul de oameni, care a pătruns pe teren pentru a sărbători alături de favoriți acest rezultat (video, aici).

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri