De Amorim și Camora pot fi primii străini care vor juca pentru naționala României

Data publicării:
fotbalisti

După ce William de Amorim, brazilian la origine, fotbalistul Astrei, a devenit cetățean român la finalul lunii mai, un alt jucător important din Liga 1, Mario Camora (29 de ani), legitimat la CFR Cluj, așteaptă să primească cetățenia în cel mai scurt timp.

Fundașul stânga portughez, care tocmai a semnat pe încă doi ani cu gruparea din Gruia, și care a fost la un moment dat în atenția marilor cluburi Steaua și Dinamo, și-a depus întreaga documentație iar acum așteaptă ca Executivul de la București, în cadrul unei ședințe de Guvern, să-l facă și pe el român cu acte.

„Mi-ar plăcea să joc pentru naționala României. Este o țară în care eu m-am adaptat foarte bine, pe care eu o plac și unde aș vrea să-mi închei cariera. Nu întâmplător am prelungit contractul cu CFR Cluj. Dacă se vor rezolva actele și se va apela la mine, cu cea mi mare plăcere”, a spus Camora, într-o intervenție la Digi Sport Matinal în urmă cu doar câteva zile.

În acest caz, Christoph Daum, primul selecționer străin din istoria naționalei de fotbal a României, în epoca modernă, va putea conta în preliminariile pentru Mondialul din Rusia atât pe Camora, cât și pe De Amorim.

Cei doi au șanse mari chiar să facă parte din echipa de start pentru meciul cu Muntenegru dacă ținem cont că la Euro tricolorii au avut mari probleme pe flancul stâng.

„Multe naţiuni naturalizează jucători. Îl vedem la Germania pe Boateng care nu arată ca un neamţ obişnuit, la fel avem jucători polonezi. Sunt multe ţări care apelează la jucători care au legături strânse cu acea ţară. Naturalizarea unor jucători este una dintre posibilităţile pe care le voi lua în considerare. Nu pot să dau nume, dar cu ajutorul echipei de scouting îi vom descoperi pe cei care pot aduce un avantaj echipei naţionale şi pot ajuta prin performanţele lor”, a spus Daum la prezentarea sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri