Dispare încă o echipă de tradiție din fotbalul românesc. Tribunalul a pronunțat falimentul

Data publicării:
stadion petrolul

„În temeiul art. 145 alin. 1 lit. C din Legea nr.85/2014 privind procedura insolvenţei; Dispune începerea procedurii generale a falimentului debitorului”, se arată în hotărârea Tribunalului.

Oficial, Petrolul a intrat în insolvenţă la începutul lunii februarie a anului trecut, mai exact pe 5.02.2015, când Tribunalul Prahova a admis cererea clubului ploieștean. Aceeaşi instanţă stabilea și ca administratorul judiciar să fie societatea Via Insolv SPRL. Adică firma care a realizat că nu mai poate face nimic şi a intrat pe lista celor care au cerut falimentul.

La momentul respectiv, Petrolul era a șasea echipă din Liga 1 care intra în insolvenţă, la o zi după ce acelaşi lucru se întâmplase cu CFR Cluj. Ultima echipă intrată pe această listă a insolventelor, a 7-a, este ASA Tg Mureş, decizie luată imediat după calificarea grupării ardelene în play-off.

Retrogradată la finalul ultimului sezon, Petrolul s-a înfiinţat în 1924, la Bucureşti, clubul purtând iniţial numele de Juventus şi devenind campioană a României în 1930

În 1952, are loc mutarea echipei la Ploieşti, moment care reprezintă şi începutul celei mai bune perioade din istoria clubului, care a cucerit alte trei titluri, în 1958, 1959 şi 1966, a terminat în două rânduri pe locul secund, în 1955 şi 1962, şi a câştigat prima sa Cupă a României, în 1963.

Petrolul şi-a mai trecut în palmares alte două Cupe ale României, în 1995, după o finală de pomină cu Rapid, şi în 2013.

Petrolul este singura echipă din România care a reuşit să o învingă pe Liverpool. S-a întâmplat în primul tur al Cupei Campionilor, sezonul 1966/67, când ploieştenii s-au impus cu 3-1 pe teren propriu, pentru ca apoi să fie eliminaţi după un meci de baraj.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri