E oficial. Christoph Daum și-a reziliat contractul

Data publicării:
Christoph Daum_ROMANIA_DANEMARCA_CLUJ_02_INQUAM_PHOTOS_Sandor_Manases
Foto: InquamPhotos/Sandor Manases

Christoph Daum nu mai este selecţionerul României. Neamţul şi-a reziliat contractul cu Federaţia. În câteva zile vom afla şi numele noului selecţioner. Dan Petrescu a refuzat postul, iar Cosmin Contra rămâne marele favorit pentru preluarea primei reprezentative.

Christoph Daum nu mai este selecţionerul României. Neamţul şi-a reziliat contractul cu Federaţia înaintea ultimelor două meciuri din preliminarii. „În urma recomandării Comisiei Tehnice a Federaţiei Române de Fotbal, preşedintele Răzvan Burleanu şi selecţionerul Christoph Daum au convenit încetarea colaborării înaintea ultimelor două partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan şi Danemarca. Acordul părţilor îşi va produce efectele după validarea acestuia de către Comitetul Executiv, conform prevederilor statutare în vigoare”, se arată pe site-ul FRF.

„Îi mulţumim pentru colaborare! Experienţa sa a fost foarte valoroasă. A impus standarde înalte, care din păcate n-au fost suficiente pentru a aduce suporterilor români bucuria calificării la Campionatul Mondial din Rusia”, se arată în comunicatul emis de FRF.

„Am fost puţin surprins şi dezamăgit în acelaşi timp, când am auzit veştile de la Comisia Tehnică. Cred că acum două luni îmi spuneau că fac o treabă fantastică şi că vor să continuăm până în 2020, iar acum şi-au schimbat părerea radical. Nu înţeleg!”, a declarat Christoph Daum.

Dan Petrescu era principala variantă agreată de Răzvan Burleanu, dar antrenorul a preferat să îşi continue munca la CFR Cluj. Al doilea pe listă este Cosmin Contra. Antrenorul lui Dinamo ar fi dispus să preia imediat echipa naţională.

„Chiar dacă se va pune problema ca eu să fiu antrenorul naționalei, până să accept rolul de selectioner sunt niște discuții în prealabil și voi vedea ce voi decide”, a declarat Cosmin Contra, în prezent antrenor la Dinamo, în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Walter Zenga şi Mircea Rednic sunt celalalte opţiuni pentru postul de selecţioner.

Membrii Comisiei Tehnice a FRF au votat în şedinţa de luni pentru demararea procedurilor de reziliere a contractului lui Christoph Daum de către Comitetul Executiv al federaţiei şi au propus variante pentru viitorul tehnician. Printre propunerile membrilor comisiei se numără Dan Petrescu, Cosmin Contra, Mircea Rednic, Ioan Andone şi Gheorghe Hagi.

Christoph Daum antrena naţionala României din iulie 2016. Sub conducerea sa, prima reprezentativă a disputat zece meciuri (opt oficiale, două amicable) şi a înregistrat trei victorii, trei remize şi patru înfrângeri. La 4 septembrie, selecţionata României a fost învinsă de naţionala Muntenegrului, scor 1-0, în etapa a opta a grupei E şi a ratat orice şansă de calificare la Cupa Mondială din 2018. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri