Edi Iordănescu, noul antrenor al echipei Astra Giurgiu

Data actualizării: Data publicării:
iordanescu

Edward Iordănescu este antrenorul principal al echipei de fotbal Astra Giurgiu, de joi, a anunțat clubul pe pagina sa oficială de internet.

Tehnicianul a semnat joi un contract valabil pentru următoarele două sezoane, staff-ul său fiind compus din Alexandru Radu, Ionuț Stelescu și Bogdan Pârvu, precizează sursa amintită.

Noua conducere tehnică a Astrei a condus și primul antrenament, la care au fost prezenți 19 jucători, care au efectuat vizita medicală în cursul dimineții.

Lotul prezent la prima ședință de pregătire a fost următorul: Ionuț Boșneag, Cristi Nedelcovici - portari, Alexandru Dandea, Viorel Nicoară, Silviu Balaure, Radu Crișan, Robert Boboc, Ciprian Biceanu, Romario Moise, Valentin Gheorghe, Mihai Butean, Mădălin Răileanu, Claudiu Belu, Erico Da Silva, Andrei Pițian, Filip Mrzljak, Alexandru Ioniță II, Marquinhos Vidal - jucători de câmp.

Alexandru Stan a efectuat vizita medicală, dar a fost învoit la primul antrenament, în timp ce Cristian Săpunaru și portarul Silviu Lung jr. se află în cantonamentul naționalei pentru partidele cu Polonia și Chile.

Până la plecarea lotului în cantonamentul din Slovenia, la Zrece, programată pe 10 iunie, mai sunt așteptați o serie de jucători noi, cu care clubul se află în tratative.

Astra, care a jucat finala Cupei României și a terminat pe locul 6 în Liga I, cu Marius Șumudică la cârmă, va evolua în Europa League.

Primul an va fi mai dificil, în condiţiile în care Astra se va despărţi de cei mai mulţi dintre jucătorii importanţi, însă s-a gândit o reconstrucţie sănătoasă a echipei, lucru care l-a convins pe tehnician. Bugetul de salarii se va înjumătăţi, iar lotul se va schimba din temelii. Obiectivul este ca Iordănescu să dezvolte o nouă echipă, iar clubul nu-i va impune cucerirea vreunui trofeu. Dacă în acest an a existat un buget de salarii de 160.000 de euro pe lună, sezonul următor el va fi sub 100.000. Totuşi, se anticipează ca în 2-3 ani Astra să redevină o forţă, graţie priceperii lui Edi.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri