EUROPA LEAGUE. Steaua - Rio Ave 2-1, scor final. Rusescu a reușit dubla, Dell Valle a marcat pentru portughezi

Data publicării:
10686730 970959836253376 8399320513550029495 n

Steaua a avut emoţii în debutul partidei cu Rio Ave. Portughezii au fost la un pas să deschidă scorul. Replica ros-albastrilor a venit imediat. Keşeru a tras în portar după centrarea perfectă a lui Sânmărtean. Steaua a marcat in cele din urma prin Rusescu, dupa centrarea lui Latovlevici.

A fost al doilea gol consecutiv în Europa al atacantului împrumutat de la Sevilla. Cel 15.000 fani ai campioanei au răsuflat uşuraţi la ratarea lui Diego Lopes. Şi Ukra a fost la un pas de egalare.

Cei care au înscris au fost tot oamenii lui Constantin Gâlcă. Rusescu a prins un şut de zile mari.

Rio Ave nu a rămas datoare spectacolului. În partea secundă, l-a lăsat fără replică pe Arlauskis cu o execuţie splendidă. Apărarea Stelei a tremurat apoi la încă o ocazie a portughezilor.

La poarta cealaltă, Sânmărtean şi-a încercat norocul din lovitură liberă. În prelungiri, mingea şutată de Adi Popa a lovit ambele bare, iar Steaua - Rio Ave s-a terminat 2 la 1.


Min.48. Gol Rio Ave. Del Valle reduce din diferență pentru portughezi.

Min 45. Raul Rusescu marchează din nou și Steaua își mărește avantajul la două goluri.

Min.17. Raul Rusescu deschide scorul pentru campioana României, cu o lovitură de cap din careul mic, din centrarea lui Latovlevici.


Constantin Gâlcă a confirmat că Luchin va rata meciul cu Rio Ave. Chipciu a dat semne bune la ultima şedinţă de pregătire şi ar putea fi folosit măcar o repriză. În schimb, Bourceanu mai are de aşteptat până să îmbrace din nou tricoul roş-albastru.

„Sper ca el să fie cât mai repede posibil, să se facă bine, să se simtă la un nivel bun, dar deocamdată e prea devreme să intre”, a spus Constantin Gâlcă, antrenor Steaua.

Gâlcă îi îndeamnă pe fani să nu se aştepte la o victorie asemănătoare cu cea din meciul cu Aalborg, atunci când roş-albaştrii s-au impus cu 6 - 0.

Rezultatul cu aalborg nu se întâmplă la fiecare meci”, a considerat antrenorul roș-albaștrilor.

Fanii Stelei nu s-au înghesuit să cumpere bilete. Cu o zi înaintea meciului cu Rio Ave mai sunt disponibile peste 30.000 de tichete. Oamenii lui Constantin Gâlcă au găsit o explicaţie pentru lipsa de interes a suporterilor.

„Probabil că și prestigiul adversarilor, ca să spun așa, deoarece nu sunt nume foarte sonore în afară de Dinamo Kiev în grupa noastră, duce la acest lucru”, a spus Adrian Popa.

Steaua a avut o asistenţă scăzută şi la ultimul meci de campionat. Doar 3.000 de fani i-au încurajat pe campioni la partida cu Universitatea Cluj.

Portughezii vor prima victorie

Rio Ave a venit la București cu gândul la victorie! La prima participare în Europa League, lusitanii speră să producă surpriza cu Steaua și să adune primele puncte în Grupa J.

Steaua are o echipă puternică, însă nu ne este teamă de nimeni. Presiunea este bună, chiar dacă există. Nu avem puncte, dar sper să reuşim să obţinem primele puncte în această grupă”, a declarat Nuno Lopes, de la Rio Ave.

Pedro Martins a convocat 19 jucători pentru meciul de pe Arena Națională și l-a lăsat acasă pe fostul jucător al CFR-ului, Lionn. Rio Ave nu a marcat până acum, în primele două meciuri jucate în grupa de Europa League.

Grupa este puternică şi consider că cei de la Dinamo Kiev sunt cei mai periculoşi, dar cred că şi noi avem un cuvânt de spus. Steaua este o echipă foarte bună, are jucători la echipa naţională. Nu avem experienţa lor, dar avem calitate”, a declarat Pedro Martins, antrenor Rio Ave.

Rio Ave este la prima participare în cupele europene. Adversara Stelei s-a calificat în Europa League după ce a pierdut finala Cupei Portugaliei în faţa campioanei Benfica.

Partida STEAUA – RIO AVE, din Grupa J a Europa League, se joacă în această seară de la ora 20:00 și este transmisă în direct de Digi Sport 1.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri