Fair play | Echipele braziliene împrumută gratuit jucători către Chapecoense

Data actualizării: Data publicării:
chape gray

Gest de fair play din partea mai multor echipe de fotbal din Brazilia, după tragedia aviatică în care și-au pierdut viața aproape toți jucătorii echipei Chapecoense Real. Doar șase pasageri dintre cei 77 au supraviețuit prăbușirii. Alți patru nu s-au îmbarcat, așa că bilanțul oficial a fost revizuit în scădere: 71 de morți.

15195848_1503928619636219_1423819790989264011_o
Ilustrație publicată pe pagina de Facebook a echipei braziliene.

Echipa braziliană Chapecoense Real se îndrepta către Columbia, pentru cel mai mare meci din istoria clubului: meciul tur din finala cu Atletico Nacional.

Calificată în prima divizie braziliană în 2014, echipa a reușit minunea și a ajuns în finala Copa Sudamericana, echivalentul Europa League din America Latină.

Doar trei jucători au supravieţuit, însă nu fără răni: Alan Ruschel, Helio Zemper și Jakson Follman. Încă un fotbalist, Danilo, a supraviețuit impactului, însă a murit la spital din cauza rănilor.

Medicii au fost nevoiţi să-i amputeze piciorul lui Follmann, dar starea sa este stabilă. Neto este la terapie intensivă, cu răni la cap, la torace şi la plămâni, iar Ruschel a suferit o intervenţie chirurgicală la coloană.

La aflarea veștii, mai multe echipe de fotbal din Brazilia au sărit în ajutorul echipei din Chapeco. Potrivit BBC, echipele vor împrumuta jucători gratuit și au cerut federației să proteje clubul de la retrogradare în următorii trei ani.

Printre echipele care au anunțat se numără Coritiba, Corinthians, Palmeiras, Portuguesa, Santos, Sao Paulo, Cruzeiro, Botafogo, Fluminense, Vasco și Atletico Paranaense.

De altfel, într-un comunicat dat publicităţii marţi, conducerea clubului Atletico Nacional a cerut ca trofeul să fie atribuit formaţiei Chapecoense, „cu titlu onorific, în semn de omagiu faţă de victime”.

În accidentul aviatic și-au pierdut viața și 20 de jurnaliști sportivi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri