Falimentul Rapid. Decizia a fost amânată din nou

Data publicării:
rapid bucuresti-1

 

Este a doua amânare în două zile, în acest caz.

De această decizie depinde rămânerea Rapidului în Liga I. În cazul în care se va menţine soluţia falimentului, clubul de fotbal va fi obligat să evolueze în Liga a 4-a.

ituația clubului de fotbal Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce cererea de suspendare a hotărârii de faliment a fost respinsă joi de Curtea de Apel București, iar lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început deja demersurile pentru dizolvarea societății SC Rapid SA.

În aceste condiții, clubul Rapid nu va fi înscris în ediția 2016-2017 a Ligii I. Termenul pentru înscriere este 12 iulie, dată fixată de Liga Profesionistă de Fotbal pentru tragerea la sorți a programului următorului sezon.

Cel mai probabil, formația Rapid se va înscrie în Liga a V-a, ultimul eșalon fotbalistic zonal.

La 14 iunie, Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat la acea dată dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

Aseară, aproximativ 400 de suporteri au protestat în faţa Stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu față de acţionarul majoritar al clubului, Valerii Moraru, pe care îl acuză că a provocat falimentul echipei. Aceștia au spus că vor veni și astăzi la Curtea de Apel. Deocamdată, la ora 10:00 erau în jur de 10-20 de suporteri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri