FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Suarez. Uruguayanul riscă excluderea de la Cupa Mondială

Data publicării:
281216 281216 Suarez Chiellini

Incidentul s-a produs în minutul 80 al partidei Uruguay - Italia (1-0), iar iniţial s-a crezut că Luis Suarez i-a aplicat o lovitură cu capul lui Chiellini. Reluările cu încetinitorul au arătat, însă, că atacantul lui Liverpool şi-a înfipt dinţii în umărul adversarului său.

Acţiunea s-a derulat în spatele arbitrului, care nu a văzut nimic, însă camerele televiziunilor au captat totul.

Conform regulamentului FIFA, jucătorul lui Liverpool, care nu se află la primul incident de acest gen, riscă o sancţiune dură, care l-ar putea face să rateze restul Mondialului brazilian, după ce şi-a ajutat echipa să se califice în optimile de finală.

FIFA a ţinut să precizeze că infracţiunile care au scăpat arbitrului în timpul unui meci pot fi sancţionate de către Comisia independentă de disciplină, care este abilitată în acest sens.

Suarez şi Federaţia Uruguayană de Fotbal sunt invitate să-şi prezinte poziţia în faţa FIFA, pentru a-şi apăra cauza, până miercuri la ora 17:00 (23:00 la Bucureşti).

Uruguayul urmează să întâlnească selecţionata Columbiei pe 28 iunie, la Rio de Janeiro, în optimile de finală. 

Luis Suarez riscă o sancţiune dură din partea forului mondial, având în vedere că este recidivist. Suspendarea maximă prevăzută în regulamentul FIFA este de 24 de meciuri sau doi ani, scrie Digi Sport.

În anul 2010, când se afla sub contract cu Ajax Amsteream, Luis Suarez a fost suspendat şapte meciuri în campionatul Olandei după ce a muşcat un jucător de la PSV EindhovenOtman Bakkal. Uruguayanul a fost supranumit atunci 'Canibalul lui Ajax'.

El a recidivat anul trecut, sub culorile lui Liverpool, când l-a muşcat de braţ pe sârbul Branislav Ivanovic de la Chelsea, primind o suspendare de 10 meciuri din partea Federaţiei Engleze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri